Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Palladium ikke bare for Windows

Microsoft forteller at de ikke ønsker å begrense Palladium-prosjektet utelukkende til Windows, men understreker også at de ikke ønsker å inngå kompromisser.

Laptop sikkerhet lås
I det siste har det vært mye snakk rundt Microsofts nye sikkerhetsinitiativ, Palladium, et større prosjekt mot å utvikle det som skal bli en innbrudds-, virus- og innbruddssikker PC-plattform.

Microsoft har annonsert at de vil gjør kildekoden for Palladium offentlig tilgjengelig, men open-source miljøet er fortsatt bekymret for at lisensieringsbetingelsene vil forhindre allmen bruk av Palladiums API (Application Porgramming Interface) for ikke-proprietær programvare – for eksempel Linux, og andre åpne operativsystem.

Nå sier Microsoft til ZDNet News at de ikke har planer om å utestenge åpne kildekode-operativsystemer.

– Vi innser at vi er et viktig selskap, og at vi har et ansvar ovenfor bransjen. Målet er å få så mange mennesker som mulig til å nyte av godene i det vi her snakker om. Vi prøver ikke å gjøre dette til et «Microsoft only»-initiativ, sier produktansvarlig Mario Juarez i Microsoft.

Men…

Uttalelsen er nok kanskje likevel ikke nok for å roe åpen kildekode-miljøene, da Microsoft understreker at de kun vil slippe til Linux og andre under visse forutsetninger, og hvis selskapet selv føler at forholdene ligger til rette for det.

– Dette er Microsofts intellektuelle eiendom, og vi vil ta de nødvendige skritt for å hindre at den blir plyndret. Det viktigste for oss er integriteten i Palladiums programvare, og selv om det kanskje er mulig å gjennomføre dette gjennom et konsortium, vil vi ikke gjøre det hvis vi føler at integriteten kompromitteres, sier Juares til ZDNet NEws.

Spesielt interessert vil forøvrig kanskje ha glede av å finne Micrsosofts Palladium-patentpapirer reprodusert på cryptom.org