E-handel (tegning)

Annonse


Netthandel på opptur

E-handel (tegning) Nå legger vi igjen 1,4 milliarder kroner hver måned i varer og tjenester handlet på internett.

Stiftelsen eforum.no er fornøyd med utviklingen. En undersøkelse gjennomført av MMI viser at halvannen million nordmenn har handlet på nettet minst én gang, ifølge Dagens Næringsliv.

Mye står igjen

Direktør i eforum.no, Agnes Beathe Steen Fosse, innrømmer imidlertid at det fortsatt er mye å ta fatt i for å forbedre handelsforholdene på nettet.

– Vi ønsker selvsagt at folk handler hyppigere og for større beløp. Og vi har fortsatt en jobb å gjøre når det gjelder å lukke gapet mellom andelen som handler og andelen som er fornøyde, sier hun til avisen.

Annonse


28 prosent flere nordmenn har handlet på internett i år sammenlignet med året før. Mens det ellers i verden ikke kan vises til noen endring i forholdet mellom antall nettbrukere og folk som handler på nettet, øker antallet nettbrukere som også handler her hjemme.

– Andelen som handler regelmessig på nett øker mye. Folk er blitt mer familiære med internett og bruker internett til praktiske ting i hverdagen som å søke jobb, finne bolig og handle, sier Steen Fosse til Dagens Næringsliv.

(telecom.no)

Annonse