Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft-hets på museum

«Den dagen Microsoft ikke suger, lager de støvsugere!» Dette er ett av slagordene som pryder t-skjorter med Mac-spark mot Microsoft.

t-skjorte (apple)
Stanford University har en mengde klær i sin IT-utstilling, ikke minst siden en Apple-nerd ga bort mer enn 500 T-skjorter. I løpet av 20 år har Raines Cohen samlet mer enn 500 T-skjorter som omhandler Apple og Mac-kulturen.

Gammel skrott

Han ledet først BMUG- (Berkeley Mac User Group), og har også vært teknisk direktør for MacWeek. Han skryter av å ha vært tilstede på 17 MacWorld, og hevder han har tatt vare på alle skjortene han hadde klart å få fingrene i.

Stanford University har en utstilling av gamle Mac-er, og mengder av Appleutstyr. Mesteparten av dette gitt av selskapet. Nå kommer det inn en mengde skjorter fra tredjepartsleverandører.

Minner

– T-skjorter er den digitale alderens potteskår, hevder arkivaren Alex Soojung-Kim Pang, som overtalte Cohen til å gi bort sine skjorter. – De kan være lite å se til, men de forteller mye om tiden de ble laget i, sier han til nettmagasinet Wired.

En av yndlingsskjortene til Cohen har teksten:
System 7.1 sucks less

En tekst som var forfattet av et ukjent team med Apple-programmere.
Men det var teksten på baksiden som fikk Cohen vist vekk fra Apples avdeling på Boston Macworld Expo.

«We’ve upped our standards — up yours!»

Et slagord som ble rått kopiert av andre selskap – til slutt også Microsoft.