Hopp til navigasjon Hopp til innhold

MadPlayer lager musikken selv

MadPlayer ser mest ut som en Game Boy, kan spille tilfeldig generert musikk i timesvis, og stiller et komplett musikkstudio til rådighet for den kreative.

MadPlayer
Den måler 170×100 x35 mm på sokkelesten, og veier ikke mer enn 100 g, batterier ikke medregnet. Men for musikerspirer med mye dødtid på bussen er det tydelig at det ikke lenger er størrelse som teller!

MadPlayer bruker en innnebygd lydbank på 550 instrumenter og over 800 samples til å generere musikk i sanntid – ny musikk, tilfeldig generert basert på visse matematiske algoritmer og regler som selskapet MadWaves har kalt Generactive Music Technology (GMT).

Dette gjør at du rett og slett bare kan velge en musikkstil, for eksempel hip hop, rap, r&b, drum’n’bass, house, trance, ambient, garage, eller jungle, og deretter la MadPlayer spille time etter time…til levetiden på de to AA-batteriene løper ut. GMT skal visstnok sørge for at MadPlayer alltid lirer fra seg nye toner, og at det hele ikke blir plagsomt repetitivt.

Lomme-musikeren

Men de virkelige mulighetene avdekkes først når du begynenr å eksperimentere med å komponere dine egne låter.

MadPlayer fungerer nemlig som et slags avansert Casio-keyboard i lommeformat. En mikrofon lar deg ta opp sang eller lyder, og innebygde effekter gjør at du kan legge på ekko, klang og fuzz til den store gullmedaljen.

Når låten er ferdig, kan du lagre den på det medfølgende 32 MB SmartMedia-kortet. Filformatet er propriertært, og en typisk hit tar ikke opp mer enn et par KB, siden alle samplene bortsett fra dine egne vokalopptak er innebygd i selve maskinen.

På nett

Og når produktet lanseres en eller annen gang i løpet av sommeren (vi vet ikke om noen norske importører enda – gjør du?), vil det bli mulig å laste ned flere samples, musikk, og å dele musikken du skaper med andre på nettet. MadPlayer kobles til Mac eller PC via USB.

Vil du høre hvordan det hele kan låte, finner du mer informasjon og demoer på madplayer.com.

Å ja….det hører også med til visa at Madplayer er utstyrt med FM-radio, og kan spille både MP3 og WMA-filer, skulle noen fremdeles være interessert i slike gammeldags banaliteter…