Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lokker Onkel Sam med Apple

Apple forsøker å bli mer stuerene hos myndighetene, og lar både operativsystem og servere gjennomgå en uavhengig sikkerhetstest. Grunnen er 11 september.

USA-terror4
Nye regler for innkjøp av IT-produkter av statlige myndigheter har trådt i kraft på grunn av terroristangrepet 11 september. Myndighetene i USA tar datasikkerheten mer alvorlig, og det er bare lov til å kjøpe inn utstyr som enten er sikkerhetssertifisert, eller er i ferd med å bli det.

Sammenligning

Testingen vil gjøre det lettere å sammenligne den relative graden av sikkerhet for forskjellig teknologi.
– Det vil gjøre oss mer synlige, sier Tom Goguen til nettavisen news.com. Han leder Apples globale markedsføring av servere. – Det er omtrent som regler for god bokføring. De forteller hvordan bøkene skal føres, men er ingen garanti for at du tjener penger.

OS X er basert på Unix, som allerede er sertifisert og brukes av en rekke lokale og statlige myndigheter i USA.