Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny iPaq lansert

PDAene blir stadig kjappere. Den nye iPaq H3900-serien stiller med Intels nye X-Scale PXA 250-prosessor på 400 MHz.

HP 3950
HP hevder at de nye iPaq-modellene stiller med markedets beste skjerm, både kontrastforhold på 70:1 – som er fem ganger bedre enn forgjengeren iPaq 3870 (med StrongArm 206 MHz prosessor).

– Profesjonelle mobile brukere vil verdsette den klare og lyssterke skjermen, den økte ytelsen og ikke minst hvordan den nye iPAQ H3900 serien sikrer dataene, sier Arild Westbye i HP.

H3950 og H3970 er disgnmessig lik forrige generasjons iPaq. H3970 har innebygget Bluetooth og 20 MB ledig ROM-plass, mens H3950 uten Bluetooth og med 6 MB.

I ROM-plassen kan man legge program og filer som ikke vil bli slettet ved total strømmangel. Man kan f.eks legge inn et script som setter opp iPAQen til det den hadde før minne ble tømt. Det kan være applikasjoner, databaser, oppringingssettinger osv.

Utover det interne minnet på henholdsvis totalt 48 MB ROM og 64 MB RAM, er 3900-serien utstyrt med SDIO slot. Dette er den nye standarden for minnebrikker av typen SD/MMC. Det nye på iPAQ H3900 er at den også kan kommuniserer med enheter som kamera, trådløst nettverk, scannere, GPS, GSM osv…

Prater og fjernstyrer vaskemaskinen

På programvaresiden medfølger kryptering, Java VM, PDF-viewer, presentasjons- og en rekke multimedia-applikasjoner. En avansert og kjapp backup-funksjon er også lagt ved på egen CD. Av planlagt funksjonalitet vil førstegenerasjons stemmestyring bli tilgjengelig. Dette åpner for mulighet til å gi talekommandoer til iPAQ.

– Som en siste finesse kan den nye løsningen med »consumer infrared» trekkes frem. Denne funksjonaliteten gjør det mulig å bruke iPAQen som fjernkontroll, og du kan via denne styre en rekke typer forbruker-teknologi som f.eks TV og vaskemaskin. Rekkevidden er på 5 meter og gjør iPAQen til den eneste fjernkontrollen du trenger, sier Arild Westbye i HP.

HP3970 forventes å koste omlag 8000 kroner, mens HP3950 vil være ca. tusen kroner billigere.

Stikkord: Mobil