Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lag Linux for Xbox – bli rik

For den som klarer å få Xbox til å kjøre et Linux desktop operativsystem, vanker det store pengepremier.

Linux Xbox

Det er The Xbox Linux Project som har utlovet dusøren på $200 000, eller omlag 1.5 millioner kroner, til den som klarer å skaffe til en veie en GNU/Linux-versjon som lar seg kjøre på Xbox – og dermed forvandler spillkonsollen til en «vanlig» desktop datamaskin.

Det er en forutsetning at Xbox/Linux-installasjonen benytter seg av konsollens maskinvare fullt ut, og tillatter kjøring av standard Linux-programvare.

Flere oppgaver

Egentlig er det snakk om to store premier på tilsammen 750 000 kroner hver, fordelt på to prosjekter. Den første delen av pengene går til den eller de som klarer å få Linux til å kjøre på en Xbox med modifisert maskinvare, for eksempel en konsoll med modchip og andre modifikasjoner installert.

Men den aller største utfordringen, og oppgaven hvis løser(e) gjør seg fortjent til de resterende 750 000 kronene, blir å få Xboxen til å akseptere og boote en CD-ROM med Linux, uten at maskinvaremodifikasjoner er nødvendig.

Når du har snekret sammen koden, ta kontakt på xbox-linux.sourceforge.net for å hente ut pengepremien din – men skyndt deg, for ingen dusør deles ut etter 31. desember 2002…