Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Apples Jaguar rundt svingen

Apples oppgraderte versjon av sitt operativsystem Jaguar kommer trolig hurtigere enn hva analytikerne hadde regnet med. Så er spørsmålet – Hva betyr «i sommer»?

Mac OS X Jaguar
I følge nettavisen News kan Jaguar ventes i august, mot tidligere antagelser om leveringer i september, eller til og med oktober. Jaguar er betegnelsen for Mac OS X 10.2, som blir Apples nyeste oppgradering av operativsystem. OS X ble lansert i mars i fjor.

Nærmer seg mål

Steve Jobs viste en foreløpig utgave av Jaguar i mai. I følge betatestere holder de siste test-utgavene stadig flere av de løftene som Jobs ga under forhåndsvisningen.

Påstandene om hva som er nytt i oppgraderingen spriker litt. Men det ventes bedre grafikk, bedre presentasjon av fonter, og sterkere krav til grafikk-kort. News.com hevder minimumskravene for optimalt resultat vil ligge på nivå: Nvidia GeForce2MX, eller ATI Radeon med 32 MB. Det kan bety problem for eldre maskiner.

Multimedia

Steven Jobs ønsker å profilere Mac OS X som et senter for digitale kamera, videopptakere, musikk og DVD. Nyeste versjon kommer med applikasjonene iTunes 2, iMovie 2, iDVD 2 and iPhoto 1.1. Betatestere hevder av mulighetene for å brenne CD-er, eller DVD-er er blitt bedret.

Apple skal også ha tatt opp konkurransen med Microsofts nye «surfebrett». Teknologien for å kjenne igjen skrift kalles Inkwell, og vanlige trykkfølsomme »tegnebrett», som Wacoms, skal kunne brukes.

Trådløs

I følge News.com vil det oppgraderte operativsystemet også tilby støtte for Bluetooth.
Det er ventet nye varianter av søkefunksjonen Sherlock, samt epost og adressebok. QuickTime 6 ble varslet i februar, men ble utsatt på grunn av lisenskrangel om Mpeg-4.

Mer om Jaguar.