Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Over 50 nettpedoer arrestert

Skyggenes brorskap – en lukket internasjonal ring av pedofile, etter hva politiet melder, – ble sprengt i en aksjon, som ble holdt samtidig i 12 land.

Pedofili
En amerikansk offiser skal ha begått selvmord i forbindelse med opprullingen, i følge BBC.«Shadowz Brotherhood» opererte fra en nettside som skal ha gitt oppskriften på hvordan barn skulle forberedes på misbruk, og oppskrifter på å unngå avsløringer, i følge nettavisen The Register. Det er antatt at ringen hadde om lag hundre medlemmer.

Planlagt i ett år

31 av de 50 ble arrestert i Tyskland, mens seks skal ha blitt arrestert i Storbritannia. Seksten skal ha blitt arrestert i en forberedende aksjon. Aksjonen var planlagt i ett år og ledet av britisk politi med støtte fra Europol i Haag, og var satt i gang av svensk politi. Aksjoner skal ha blitt gjennomført i England, Tyskland, Belgia, Nederland, Sverige, Italia, Spania, USA, Canada, Danmark, Romania og Sveits.

Store beslag

Tusenvis av datamaskiner er konfiskert. Det er antatt at etterforskere har utgitt seg for å være pedofile på IRC, og etter hvert har klart å gå tilgang til den lukkete gruppen.

– Med hensyn til typen materiale som er blitt sendt, og som det har vært tilgang til, så er dette den verste gruppen jeg har opplevd, sier sjefdetektiv Len Hynds som leder den britiske enheten UK National Hi-Tech Crime Unit til BBC.