Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Opera i samarbeide med Macromedia

Opera og Macromedia skal samarbeide om å lage en felles plattform for utvikling på Mac.

Opera 6.0
I en melding fra Opera heter det at de to selskapene skal samarbeide om teknologi, og at Opera vil levere en nettleser som kan bygges inn i Macromedias produkter. I første omgang er det snakk om å lage en API (application programming interface), som gjør at Opera kan bli førstevalg når det gjelder nettlesere for Macromedias program.

Nisje

– Byggende på sin strategi med å konkurrere i nisjemarkeder for nettlesere, så har Opera Software undertegnet en avtale med Macromedia om å samarbeide om produkter for Mac-plattformen, er beskrivelsen i New York Times.

– Macromedia og Opera er begge tilhengere av åpne løsninger som støtter dagens standarder for web, heter det i en melding fra Macromedias produktsjef Susan Morrow. Hun forventer at samarbeidet skal gi sider som ser pene ut på alle plattformer og alle typer terminaler.