Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Legendarisk hacker røper triksene

Kevin Mitnick gir snart ut en bok som avslører en rekke teknikker fra hans eget liv som verdensberømt hacker.

The art of deception (KM)
Mitnick, den legendariske hackeren som til slutt ble arrestert og dømt etter å ha blitt jaktet på i tre år av FBI, har oppnådd kultstatus i visse miljøer på grunn av sine mange oppfinnsomme måter å skaffe seg adgang til lukkete datasystemer på.

Boken, The Art of Deception, som Mitnick nå har skrevet i samarbeid med IT-journalist William Simon, beskriver mer enn et dusin scenarier hvor systemadministratorer blur lurt til å oppgi passord, kodenøkler og andre sikkerhetskritiske detaljer.

– Oppdiktet

Mange av historien ligner svært på episoder fra Mitnicks egne hacker-eskapader, skriver CNN.

– Denne boken er ikke om mine foretak, det er snakk om oppdiktete historier hvor det benyttes de samme teknikkene som jeg selv og andre har brukt, sier Mitnick, og beskriver boken som et hjelpemiddel for sikkerhetseksperter til å forsvare seg selv nettopp mot hackere som seg selv.

Mitnick er for tiden løslatt med tre års prøvetid, og har frem til januar forbud mot å røre datamaskiner, programvare, modem, mobiltelefoner, og har ikke lov til å være i kontakt med Internett på noen måte. I tillegg er mulighetene hans til å reise og å søke arbeid kraftig innskrenket.

– Vi har vært veldig forsiktige, og har ikke inkludert noe i boken som omhandler min egen hacking, sier Mitnick til CNN.