Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mafiasjef med fingrene i tastaturet

35 år gamle Nicodemo S. Scarfo må sone 33 måneder i fengsel. Datanerd og sønn av den tidligere Mafiasjefen i Philadelphia, Scarfo var sikker på at hans tilknytning til illegal spillevirksomhet var umulig å bevise.

En domsstol i New Jersey har dømt Nicodemo Scarfo til fengsel i en sak som dreiet seg etter hvert om hvilke rettigheter etterforskere har når det gjelder å overvåke antatte lovbrytere. Saken vil gjøre overvåking lettere.

Krypterte avslørende dokumenter

Etterforskere fra FBI gjennomsøkte kontoret og datamaskinen til Scarfo i januar 1999. De fant da at en rekke dokumenter som de antok var viktige for å avdekke saken var kryptert med programmet PGP. De kom tilbake med en ny tillatelse til å ransake kontoret, og monterte utstyr som overvåket tastetrykkene på tastaturet. Dermed fikk de tak i passord til de PGP-krypterte filene, skriver den britiske nettavisen The Register.

– Alt som ble skrevet på tastaturet, – brev til advokaten, personlige brev, brev til legen, eller vanlige forretningsbrev, de har alt sammen, sa Scarpos advokat Donald Manno til avisen The Philadelphia Inquirer sommeren 2000.

Endret forklaring

Forsvarsadvokatene hevdet i retten at bevismaterialet som da forelå var hentet inn ulovlig. Det argumentet godtok ikke dommeren. To måneder etter den kjennelsen endret Scarfo sin forklaring, og erkjente at han hadde deltatt i illegalt spill.