Xbox negativ

Annonse


Døden for Xbox-modchip

Xbox negativXbox-konsollen har forlengst blitt «åpnet» for ivrige fiklere og piratkopister, og flere har begynt å skrive egne programmer som kan kjøre på spillboksen – inkludert avspillingsapplikasjoner for DivX-filmer.

Men for å i det hele tatt gjøre noe annet enn å spille vanlige spill og DVD-filmer, må man først installere en eller annen form for «modchip» som overkjører Microsofts innebygde sperrer mot slikt.

Nå har produsenten til et av de mest omtalte og «lovende» modchip-produktene, Enigmah-X, sett seg nødt til å legge ned virksomheten. På selskapets hjemmeside er følgende melding å lese:

«After speaking to lawyers we feel that we must not do this project anymore.There are many other chips and methods for guys to play with anyway so have fun and good luck to everyone out there.»

Annonse


Fortsatt å få tak i

Enigmah-X er et av de viktigste produktene til den norske importøren Multimedia Import, men selskapet sier de har sikret seg så store kvanta av brikken allerede at de ikke er bekymret for å gå tom med det første.

– Jeg visste dette ville skje til slutt, ettersom Microsofts advokater har vært i kontakt med Enigmah og truet med rettssak. Det betyr at brikken blir veldig vanskelig å få tak i, fordi den offisielle Enigmah-siden er stengt. De som ikke har de riktige kontaktene må nå lete etter den i Kina og Taiwan, sier Stefan Hilt i Multimedia Import til ITavisen.no.

Annonse