Bjørnen større jdbmgr.exe

Annonse


Ikke slett bjørnen!

Bjørnen større jdbmgr.exeEn «hoax» lokker brukere til å tro at de har virus på sine system, og kommer med detaljerte instruksjoner om hvordan du sletter viruset – men i virkeligheten er det ofte snakk om viktige systemfiler, som overhode ikke bør slettes.

«Bjørnen» er nettopp en slik falsk virusadvarsel, hvor man blir bedt om å slette den viktig filen jdbgmgr.exefra harddisken. Viruseksperten Virus112 melder nå at Bjørnen er under sirkulering igjen, og advarer alle nettbrukere om å ikke gjøre som de får beskjed om – og altså ikke slette denne filen fra systemet sitt.

– Sletter man denne systemfilen, vil det oppstå problemer med visning av Java, som brukes på mange hjemmesider, og maskinen din blir ustabil, sier Eddy Bang i Virus112 til ITavisen.no.

Denne mailen skal du gi blaffen i

Hoaxen kan komme i mange varianter, og kan se slik ut:

Annonse


Advarsel!! Undersøk dette på deres PC'er. Vi har fått tilsendt et virus som ikke kan spores av Norton Antivirus (eller McAfee). Viruset ligger skjult på PC'en i 14 dager, før det ødelegger systemet. Det sendes automatisk av Messenger til alle på adresselisten, UANSETT OM MAN HAR SENDT DET TIL SINE KONTAKTER ELLER IKKE. Vi har oppdaget og fjernet filen på våre PC'er og det vil vi også råde dere til å gjøre. Slik finner dere viruset: 1. Tryk på "Start", "søk", "filer eller mapper". 2. Søk etter filen jdbgmgr.exe. 3. Kontrollér at du er på C: drevet. 4. Filen har en liten bjørn som ikon, DEN MÅ IKKE ÅPNES!!! 5. Klikk med HØYRE musknapp og velg "slett". 6. Tøm deretter papirkurven, så filen er helt fjernet fra PC'en. Hvis du finder filen på din PC, så blir du nødt til å kontakte alle personer i din adressebok, så de kan gjøre det samme.

«Bjørnen» kan opptre i flere versjoner, også på engelsk.

Skandinavisk plage

– Vi har fått rapporter fra kunder i Norge, Sverige og Danmark som har mottatt dette. Problemet er jo gjerne at mange kan tro at de faktisk har en reell virusinfeksjon, og sletter filen slik de blir bedt om, sier Bang.

Annonse