Motorola V70 hvit bakgrun

Annonse


Feminin flipp fra Motorola

Motorola V70 hvit bakgrunSelv om Motorola i hjemlandet USA selger hovedsakelig til bedriftsmarkedet, er fokus i Europa en annen.

– Ungdomssatsingen i Europa er en bevisst global strategi for Motorola, forteller Roy Larsen, administrerende direktør i Motorola Norge.

Norden er et krevende og modent makred. For å ta markedsandeler der Nokia og Ericsson har festet grepet, vil Motorola ta de unge, designbevisste – og illojale kundene.

Design skal vinne Europa

V70 er skapt i Milano, ved designsenteret som samler motebevisste industridesignere, ingeniører og grafiske designere fra alle verdens hjørner for å skape fremtidens Nokia-dødare. I tillegg finnes designsentere i Asia og USA.

Annonse


Svenske Stefan Andren, som dro til USA på tennisstipend og ble industridesigner, arbeider nå ved designsenteret i Milano. Han har vært med fra planleggingsstadiet, da V70 konkurrerte blant annet med en firkantet »pute» om å gå videre i utviklingsprosessen.

For UFO-frelste moteløver

Andren forteller at V’en i V70 kommer fra den brasilianske Vitor, en av designerne, som forresten er UFO-frelst. – Han reiser gjerne verden rundt for å beskue kornåkre i sirkelformasjoner, forteller svensken, på engelsk, med tilnærmet perfekt amerikansk aksent.

Designeren medgir at noe teknologi må ofres på designets alter. Dette er ingen MMS-telefon, og ikke tri-band. Men her er det livsstil, ikke funksjonalitet, som selges. Telefonen skal kunne bæres, vises frem som et smykke. Målgruppen er de kulturelt hippe, sofistikerte, modige og moteriktige. Under 25.

V70, som er tidligere lansert i andre verdensdeler, har allerede rukket å ta 6 prosent av markedet i Hong Kong etter lansering i februar.

Norsk forsinkelse

V70 lanseres i dag, men vi vil ikke se noe til markedsføringen før etter sommeren. Konseptet er klart, men timingen ikke helt god.

– Helst skulle telefonen vært her for én måned siden, medgir Larsen.

Telefonen er allerede hos forhandlerne, og prisen vil ligge et sted mellom 5 og 6 000 kroner.

Annonse