Tatung surfebrett

Annonse


Microsoft »lett» kommer tungt

Tatung surfebrettI følge rykter har Microsoft også avtale med de viktigste teleoperatørene for å få innpass for sitt operativsystem. Det kan bli et problem for Nokia.

Alle de store mobiloperatørene i Europa og USA vil lansere mobiltelefoner og andre trådløse enheter neste år, som bruker Microsofts »krympete» operativsystem, hevder telegrambyrået Reuters.

Omlag 390 millioner mobiltelefoner ble solgt i fjor. Da blir et salg på omlag 13 millioner PDA-er relativt beskjedent.

Riktig strategi

– Avtalene om å selge Microsof’s programvare PocketPC Phone Edition og SmartPhone viser at strategien om å sette fokus på teleoperatørene har lønt seg, heter det i New York Times.

Annonse


Microsoft slapp lanseringsdatoen for Tablet PC på teknologimessa TECHXNY i New York tirsdag. Selskapet har gitt små glimt av surfebrettet de to siste årene, men nå varsles det at produktet også kommer til den virkelige verden.

Surfebrett

En Tablet PC – eller surfebrett – er en liten bærbar PC med trykkfølsom skjerm. Det betyr at de fleste utgavene kommer uten tastatur, selv om det også ryktes at det kommer versjoner med.

Pocket PC er Microsofts operativsystem for håndholdte maskiner, slik som Compaq iPaq.
Pocket PC Phone Edition er programvare beregnet for det som kan kalles Internettvennlige mobiltelefoner, og er et slanket operativsystem i forhold til det som brukes på PDA-er.

Spørsmålet blir da hva finske Nokia kan trekke fram som et svar. Nokia har markert seg tidligere som sterkt kritisk overfor Microsoft.

Annonse