Nedstøvet PC

Annonse


Pensjonist må fjerne netthets

Nedstøvet PCDommer James A. Doerty mener 68-år gamle og britisk fødte Paul Trummel driver med trakassering av hjemmets ansatte. (En tidligere melding hevder han er 70).

Klaget på pleierne

Saken startet da den 68 år gamle mannen fikk plass på et privateide hjem for eldre i Seattle. Han hadde mye å klage på og laget sin egen nettavis. Trummel mente pleierne misbrukte sin makt, og at de brøt en rekke lover.

Der la han også ut navn og adresser på ansatte. Det ble han anmeldt for. Han ville ikke fjerne opplysningene, og ble sendt til fengsel, på grunn av forakt for retten. Hjemmet er blitt gransket for påstandene, uten at de føderale etterforskerne fant sannhetsbevis i påstandene.

Kneblet!

Trummels advokat sier saken er et misbruk av lovverket som gjelder trakassering, og at dette i realiteten er en knebling av ytringsfriheten. Trummel sier han er misforstått. Dommeren betegnet 68-åringen som »en ondskapsfull mann som kommer med trusler når han ikke får viljen sin.

Løslatelsen kommer en måned etter at en annen domsstol slo ned på og stanset innholdet på en annen webside, som ble drevet av abortmotstandere. Da ble »Ettersøkt»-plakater – med navn på abortleger stemplet som trusler – og dermed ikke beskyttet av ytringsfriheten.

Annonse