Martin - uaææ

Annonse


Skjul filene dine i bilder

Martin - uaææ

Teknikken heter steganografi, og blir ofte trekt fram i konspiratoriske sammenhenger der det kommunikasjonen er av topphemmelig natur. For eksempel er enkelte grupper terrorister kjent for å ha gjemt bilder og kart over strategiske mål inn i bilder på denne måten, blant annet via pornografiske nettsider….men det betyr naturligvis ikke at denne type kryptering er forbeholdt kjeltringer – hvem som helst kan bruke vanlige bildefiler som kamuflasje for sine hemmeligheter.

HIPpe saker

Ikke at dette er en nyhet, men for de som ikke har prøvd steganografi før tipser vi her om et enkelt og nyttig program, som tillater deg å gjøre nettopp dette: Hide In Picture (HIP) er et av flere tilgjengelige programmer, og kan lastes ned HER.

HIP lar deg flette en fil inni et helt ordinært bilde av typen .BMP (8- eller 24-bit). Bruken er enkel: du velger et bilde fra harddisken din som du vil sende avgårde, definerer et passord, velger filen du vil «bake inn», og lagrer bildet igjen.

Annonse


Sikkert som saus

For tilfeldige snushaner som tilfeldigvis skulle bla gjennom e-postkassen eller harddisken til deg eller mottakeren av filen, vil det ikke være noe mistenkelig eller oppsiktsvekkende med .BMP-filen, og det er ikke uten videre mulig å se at det ligger en skjult fil i bildet. Og skulle noen likevel prøve å gå løs på bildefilen for å prøve å ekstraktere den skjulte filen, kommer de neppe noen vei uten passordet.

Programmet kan gjemme alle slags filer inne i .BMP-bildet, inkludert programfiler, tekstdokumenter, og til og med andre bilder. Det er med andre ord fullt mulig å «forkle» et kompromitterende bilde, ved å kode det inn i et tilsynelatende uskyldig .BMP-bilde på denne måten.

Annonse