Opera 6.0

Annonse


Rett venstre fra Opera

Opera 6.0Microsoft ble nylig anmeldt til israelske konkurransemyndigheter. De hadde meldt at de ikke ville levere en språktilpasset versjon av nettleseren Explorer for Mac.

– Ved å ikke tilby dette alternativet, så tvinges brukere av Mac til å gå over til Windows. Uheldigvis så viser dette hvordan minoritetsgrupper ganske lett diskrimineres når et selskap bruker sin monopolstyrke, sier Operas Håkon Lie.

Anmeld for monopolspill

Nettavisen The Register viste Microsofts holdning torsdag i sin artikkel, som lett oversatt lyder: Kutt i Microsofts hebraiske Mac gir antitrustanmeldelse

Selskapet beskyldes for å kutte støtten til en rekke språk som skrives fra høyre til venstre, noe som er ulikt europeiske språk, og for støtte til språk som ikke skrives med europeiske bokstaver, som for eksempel det russiske alfabetet.

Annonse


Nye operaversjoner

Kritikken mot Microsofts Macversjon ser Opera som en gylden mulighet.
– Takket være Opera unike konstruksjon så vil versjoner gjort for Operas kjerne for Windows og Linux bli tilgjengelig for Mac-brukere for fremtidige versjoner av Opera for Mac. Opera for Mac vil også inkludere støtte for skriftspråk som leses fra høyre til venstre, lover Lie.

Opera melder at de arbeider med versjoner for hebraisk, arabisk og russisk.

Annonse