Annonse


Nokia tror på nedgang

Nokias visjon er en vekst på knapt en tredjedel av hva de tidligere har meldt.

Gullalder over

Når Nokia nå nesten er på linje med andre mobilprodusentenes pessimistiske prognoser, så er det en klar indikasjon på at troen er forbi på at veksten fra de gyldne nittiåra skulle vende tilbake. De ti siste årene har Nokia hatt en gjennomsnittlig vekst på 28 prosent.

Omsetning opp

Knappe ti prosent økning i omsetningen varsler Nokias konsernsjef Jorma Ollila at selskapet har tro på i andre halvår. Ti prosent i halvåret høres for mange etablerte bedrifter ut som en svært god vekst. I mobilbransjen – og for Nokia betyr dette pessimisme. Ollila har tidligere meldt at selskapet har regnet med en vekst på minst 15 prosent.

Ned fem prosent

Nokias aksje sank fem prosent torsdag på Helsinkis børs, melder den danske næringsavisen Børsen. Hittil i år har selskapet fått sin aksjeverdi halvert. Men Nokia beroliger investorene med at fortjenesten ikke forsvinner, melder nyhetsbyrået Reuters. I en melding fra selskapet torsdag heter det at Nokia har tiltro til at introduksjonen av 30 nye mobiltelefoner i år skal hjelpe på salget.

Selskapet har heller ikke tro på noen snarlig bedring. Fra 2003 og framover skulle Nokia ha en vekst på inntil 35 prosent, het det i tidligere optimistiske tonelag. Nå snakkes det om en økning på »minst ti prosent.»

Annonse