Annonse


Microsoft i skyttergraven

Microsoft har endret strategi. Mens de tidligere har gitt seg på flere punkter, vil de nå ikke lenger samarbeide med dommeren, eller de ni statene som opprettholder søksmålet mot Microsoft for å ha misbrukt sin markedsmakt.

Den opprinnelige dommeren i saken – Thomas Penfield Jackson – forlangte at Microsoft skulle splittes i to. En appelldomstol omgjorde dette. Dommer Colleen Kollar-Kotelly har fått i oppdrag å gi en ny straff. I fjor høst inngikk det amerikanske justisdepartementet et kompromiss med Microsoft, sammen med en rekke stater.

Åpner for omkamp

Når Microsoft nå nekter å samarbeide kan dette føre til løsningen må finnes på ny, og at de president Bush sine heller lite Microsoft-vennlige medarbeidere i Justisdepartementet må i felten på ny. Microsoft anklages i følge BBC nå åpent for arroganse av de ni statsadvokatene som jobber med saken.

Fundamentalt feil

Dommer Kollar-Kotelly har bedt begge parter om å rangere sine forslag. Hun ber Microsoft vurdere om de kan akseptere noen av de «minst byrdefulle» forslagene til straff fra delstatene.
– Forslagene er fundamentalt feilaktige. Vi kan ikke skape en løsning ved å forandre noen ord her og der, svarte Microsofts advokat John Warden i følge nyhetsbyrået Reuters. Han hevder Microsoft har gått så langt som de kan.

Annonse


Digital tungnemhet

– Jeg mener at Microsoft stadig ikke har forstått, og at du er den eneste igjen som kan forklare dem hva dette handler om, sa statsadvokat Brendan Sullivan til dommeren.

Microsoft mener løsningsforslagene vil gi konkurrenter som Sun og AOL Time Warner store fordeler, melder nyhetstjenesten AP.

– Jeg tror Microsoft tar en sjanse på at dommeren ikke mener det hun har sagt, at de kan slippe unna som de vil, kommenterte Connecticut statsadvokat Richard Blumenthal utenfor rettsalen, i følge nyhetstjenesten News.

De ni statene som nektet å godta det amerikanske justisdepartementets forslag til løsning er California, Connecticut, Florida, Iowa, Kansas, Massachusetts, Minnesota, Utah, West Virginia, og District of Columbia.

Annonse