Annonse


Her er de nye fra Sony Ericsson

De nye modellene heter T200, T300 og T600. Felles for dem alle er at det dreier seg om trebåndstelefoner, og at de kommer på markedet i løpet av høsten og vinteren.

Fra det enkle til det mest avanserte

Her er hva de ulike modellene kan by på:

T200

er en enkel telefon med GPRS. Den skal i følge pressemeldingen fra Sony Ericsson Mobile (SEM) være klar allerede kommende uke. Men under lanseringen sa produktsjef Mats Nevelius at vi nok må vente til tredje kvartal.

Selv om T200 er en enkel telefon har SEM valgt å gi den mulighet for å lagre og sende bilder tatt med den eksisterende kameramodulen CommuniCam MCA-10. I motsetning til tidligere vil du nå få et »preview» av bildet i telefonens display før du velger å lagre bildet eller sende det videre. Lagrede bilder kan knyttes til kontaktlisten slik at du får bilde i displayet når denne kontakten ringer deg opp.

Annonse


Telefonen støtter imidlertid EMS, og ikke den nye meldingsstandarden MMS.

På samme måte som på T65 har T200 en navigasjonstast som tar deg direkte til en forhåndsdefinert side på Internett (WAP). Du kan benytte WAP til å laste ned skjermelementer og ringetoner.

Adresseboken rommer 250 kontakter, og telefonen kommer med en kalender der du kan lagre avtalene dine med påminnelser. Designet skal være godt mottatt i fokusgruppene, hevder SEM. Vi tør gjette på at de fleste av de som har svart positivt på dette eier en Nokia fra før.

P200 har fem spill – Ballpop, Q, Path, Pulldown og Tennis. Taletiden er oppgitt til 13 timer (!) mens standby-tid skal være 220 timer. Telefonen kommer i sort, i tillegg til den lyse blå vi har sett på eksisterende T68i. T200 skal være billig, og vil trolig konkurrere med Siemens M50 og Nokia 3410.

T300

har et mer særegent design. Om det er vakkert eller ikke får være opp til den enkelte å bedømme. Telefonen er minimalistisk, med en liten joystick Den fargede frontplaten er transparent med refleksiv bunn, noe som gir en interessant lysbrytning. Toppdekselet kan dessuten byttes ut, dersom det skulle være ønskelig.

Men det er fargeskjerm og polyfoniske ringetoner som er denne telefonens største nyheter. Dessuten kan den sende og motta MMS (Multimedia Messaging Service). Spillene til denne telefonen er skrevet i en enkel kode som gir høy ytelse med lite minnebehov. Dermed reagerer fargespillene raskt, og gir en helt annen opplevelse enn det vi har sett på noe annet telefon-spill.

T300 med samme fargeskjerm som T68i

På mange måter kan T300 beskrives som en lobotomert utgave av T68i. Den har riktig nok ikke Bluetooth, men er ellers utstyrt med omtrent den samme teknologien som T68. Vekten er 101 gram, taletiden 6-7,5 timer og standbytiden 300 til 350 timer (oppgitt).

T300 kommer på markedet i fjerde kvartal, eller nærmere jul om tidsskjemaet holder.

Som tilbehør til T300 kan du kjøpe et lite kamera til å feste i bunnen av telefonen. Kameraet er det tredje i rekken av CommuniCam-er fra SEM, og har betegnelsen MCA-25. Nytt med dette kameraet er digital zoom, i tillegg til at det har forbedret optisk viewfinder.

Telefonen har WAP 2.0 og kan sende og koble sammen flere SMS-meldinger med opp til 960 tegn. Heldingene deles opp når de sendes, slik at lange meldinger vil bli fakturert som flere enkeltmeldinger.

Dette blir en telefon du nok må belage deg på å betale litt ekstra for. Fargeskjermer er dyre, i tillegg til at SEM her posisjonerer seg mot den kjøpesterke delen av ungdomsmarkedet.

P600 – minst i verden

Den minste nyheten fra SEM veier bare 60 gram, og er en videreutvikling av T66. Endringene gjelder særlig designet, som også var det som måtte tåle mest kritikk ved lanseringen av T66. I tillegg til dette er telefonen utstyrt med gråtoneskjerm med 4 nyanser.

Lille T600 veier bare 60 gram

Den lille størrelsen går først og fremst ut over batterikapasiteten. Med svært lite plass til batteriet holde det ikke til mer enn maks 180 timer standby. Taletiden er estimert til mellom 1,5 og 5 timer. Med et så romslig anslag ser vi frem til å gjøre våre egne tester av dette.

Heller ikke T600 har MMS, men til gjengjeld har den EMS (lyd og »bilde» i SMS-melding). Den har også kalender og kan knytte sammen flere SMS-meldinger med til sammen opp til 960 tegn.

Telefonen vil ganske sikkert være ettertraktet blant de som ønsker en liten og lekker mobiltelefon, og som ikke er så opptatt av tekniske finesser. Vi snakker med andre ord om en telefon som vil appellere mer til den motebevisste enn til den teknologifrelste.

Annonse