Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fem nye fra Kodak

Kodak kommer med fem nye digitalkameraer, i tillegg til de to som allerede er på markedet.

Kodak CX4230
Kodak har opplevd en viss suksess med sine digitale Easyshare-kamera, som til tross for et litt «plastikk» utseende har vist seg å være svært lettanvendelige og ikke minst inneha en optikk som gir meget gode bilder (se vår test av KODAK DX 3900)

Nye Easyshare

Kodak har tatt «skyt-klikk-vis»-konseptet sitt ett skritt lengre, og gjør noen fiffige oppdateringer til sitt allerede velfungerende Easyshare-system.

En kjekk og velkommen liten funksjon er automatisk rotering av bildet, hvis man har knipset et portrett. Det vil si, kameraet detekterer automatisk om du holder kameraet loddrett eller vannrett under fotografering, og registrerer denne informasjonen i bildefilen. Når du deretter overfører bildet til PCen, roteres bildet automatisk, så spares du for denne lille ekstra operasjonen.

De nye kameraene utstyres også med sin egen Share-knapp, som gjør at mange de funksjonene som du tidligere først har kunnet utført på PC-skjermen nå er tilgjengelige rett i kamera-displayet (som forøvrig også har blitt forbedret og skal være mer lettlest i sollys). For eksempel kan du merke bilder for utskrift eller videresending via e-post allerede mens du blar gjennom dem på kameraet, og du har til og med muligheten for å lagre 30 forhåndsdefinerte e-postadresser i kameraminnet.

Mange å holde styr på

2002-utvalget fra Kodak vil bestå av hele syv forskjellige kamera.

Den største designmessige overraskelsen er nok LS420, som med sine 2.1 megapiksler og 3x digital zoom har fått metallfinish og et litt «retro» firkantet utseende.

LS420 skiller seg utseendemessig mest ut i Easyshare-serien.

Ellers vil de øvrige seks modellene tilby et utvalg med forskjellige grader av optisk og digital zoom, med oppløsning fra 2 til 4 megapiksler.

Alle modellene foruten DX4900 og LS420 er utstyrt med neste generasjons Easyshare.

DX4900 og LS420 burde allerede være i handelen, mens de øvrige modellene lanseres på rekke og rad de neste månedene frem mot august. Alle kameraene foruten DX4900 kan ta i bruk MMC/SD-kort, og fungerer derfor også som frittstående kortlesere.

Ellers har Kodak bestemt seg for å følge den amerikanske modellen med å selge den hendige dockestasjonen, som lader batteriet og lar deg overføre bilder med PCen, separat fra selve kameraet. Den eneste modellen som vil leveres med dockestasjon som standard, blir LS 420, som trenger sin egen spesielle versjon. Dockestasjonene vil ha en veiledende pris på 899 kroner.