Mobil penger

Annonse


Seksdobbel mobilregning om fem år

Mobil pengerMultimedia og stadig fler innholdstjenester. Mer bruk av mobiltelefonen som lommebok. Men regningene som europeiske mobilbrukere får vil vokse raskt. Hva vil overta når logoer og ringetoner ikke lenger vekker noen særlig interesse?
Det er ventet at nye innholdstjenester vil ta en stadig større del av omsetningen på mobilmarkedet. Det hevdes at omsetningen på området vil være på 25 milliarder i Europa i 2005, og det vil være en seksdobling på fem år, om påstandene som settes fram i en fersk rapport fra selskapet Strategy Analytics blir virkelighet.

Vil skape optimisme

Denne uka vil Nokia fortelle analytikere at MMS vil ha stor betydning for utviklingen på mobilfronten, melder nettavisen Cnet. MMS er en utvidet utgave av SMS. I et fallende marked ønsker Nokia å skape ny optimisme, men ikke alle analytikerne er like sikre på at MMS vil skape ny stor vekst. Men de fleste er enige om at innhold vil bli stadig mer viktig.

– Nordmenn er på førsteplass i Europa når det gjelder å bruke penger på innholdstjenester, sier salgssjef Marius Halle i Netcom til den kommersielle nyhetstjenesten NewsWire.

Sterk vekst

Netcom melder at de i fjor solgte innholdstjenester for 100 millioner kroner i Norge. Det var en økning på 60 millioner fra året før.

Annonse


Produktansvarlig Thomas Høyer Fyhn hos mobilinnholdsleverandøren Cellus er usikker på prognosene til Strategy Analytics. Han mener mye avhenger av at mobilaktørene klarer å spre ny teknologi ut i markedet raskt.

Norske Cellus er den største leverandøren av SMS-innhold i Norge og Sverige, og er på vei inn i markeder i Asia, USA, Storbritannia og Spania.

Lettere å betale med mobil

I fjor kjøpte europeere mobiltjenester for 4,5 milliarder kroner. Dette var tjenester somringetoner, logoer, resultatvarsling og aksjepriser. Dette var over dobbelt så mye som europeiske nettbrukere brukte på betalingstjenester på internett.

– Mange har sperre mot å legge igjen kredittkortnummer på nettet. Faktisk ser vi nå en del nettsider som innfører betaling via mobiltelefonen i stedet, sier Fyhn.

Annonse