Låst cd 2

Annonse


Saksøkt for kopisperring

Låst cd 2Det er to amerikanske forbrukere, med et større advokatfirma i ryggen, som går til angrep på plateselskapene Universal, BMG, Sony, EMI og Time Warner.

I hovedsak går søksmålet ut på at kopibeskyttete CD-plater har tekniske feil, og forhindrer brukeren i å praktisere sine avspillings- og kopieringsrettigheter, skriver CNet News.

Defekte produkter?

Plater med innebygde kopissperrer beskyldes for å være «defekte», ikke-konform med CD-standarden slik den ble satt av Philips og Sony, og det poengteres at beskyttete plater ofte ikke lar seg spille av på PC-er, eller bare lar seg spille av med underlegen lydkvalitet, og at de i enkelte tilfeller har fått CD-stasjoner til å låse seg i Mac-systemer.

Målet med søksmålet er enten å tvinge de beskyttete platene fra markedet, eller sørge for at de blir merket på en slik måte at de skiller seg betydelig fra standard CD-plater.

I en offisiell erklæring fra musikkbransjens interesseorganisasjon Recording Industry Association of America, beskriver president Cary Sherman søksmålet som latterlig, og forsvarer plateselskapenes rett til å beskytte seg mot digital piratkopiering.

Annonse