Nettlesere Spørsmålstegn

Annonse


Oppdatert Explorer for Mac

Nettlesere SpørsmålstegnApple samarbeider nært med mediegiganten AOL Time Warner. Det gjør at Explorer ikke blir et like selvsagt førstevalg når det gjelder nettlesere på Mac, som på PC. I 1997 ble Microsoft og Apple enige om et samarbeide, som sikret at Mac’ene i fem år skulle leveres med Explorer som foretrukket nettleser.

Liten oppgradering

Explorer 5.2 kjører bare på Apples nye OS X, melder New York Times. Det er ikke kjent om det kommer en oppdatert utgave at nettleseren for de tidligere utgavene av operativsystemet. Den nye versjonen ser ikke ut til å ha store forandringer i forhold til tidligere utgaver, men oppgraderingen skal blant annet gi bedre styring av fontene.

Hissig utvikling

Oppgraderinger og nyheter når det gjelder nettlesere har kommet ofte for Mac det siste halvåret. Tidlig i juni kom “open-sorce”-leseren Mozilla. I mai kom AOL Time Warner’s Netscape 7. Norske Opera kom en versjon 5.0 for Apple i januar. Det finnes også andre nettlesere som tilbys for Mac: OmniWeb 4.06 og i Cab 2.7.

– Det er uten tvil mer konkurranse når det gjelder nettlesere for Mac enn for PC, kommenterer analytikeren Tim Deal i Technology Business Research til nettavisen News.com.

Annonse