Lindows-PC

Annonse


Lindows-PC til 2300 kroner

Lindows-PCLindows er en Linux-variant som i hvert fall i følge forhåndsreklamene kjører så godt som alle standard Windows-programmer. Du trenger med andre ord ikke kjøre Windows for å få glede av Word, Excel eller Powerpoint.

Ikke låst til Linux

Og til forskjell fra andre Linux-varianter er du ikke henvist til programmer som er skrevet for Linux.

Wal-Mart er en av USAs største butikkjeder, og satser på en lavprisprofil. De er kjent for billige PC-er, men nå skrur de prisen enda et hakk ned. Årsak: De splipper å betale Bill Gates store penger for rettighetene til Windows. I stedet velger de langt billigere Lindows.

Super-billig

Wal-Marts rimeligste PC med Lindows selges nå til 2300 norske kroner. Riktignok bare med 850 MHz Duron-prosessor, 10 Gigabyte harddisk og 128 MB internminne. Men likevel. Maskinen kjører sikkert Linux alldeles utmerket.

Annonse


Kjører Office

Og om den ikke skulle kjøre XP-versjonen av Office spesielt bra, kjører den sikkert eldre versjoner av Microsoft Office minst like bra som maskiner fra samme tidsperiode.

Sparer på Windows-kutt

Wal-mart har også høyere spesifiserte maskiner:

1.7 GHz Pentium 4, 20 GB HD, 128 RAM: 4500 kroner
1.8 HHz Pentium 4, 40 GB HD, 256 RAM: 5200 kroner

Prisene inkluderer ikke skjerm.

Forsøkt stoppet

Microsoft har gjort iherdige forsøk på å hindre bruken av navnet Lindows, som de mener kan forveksles med Windows. Men i mars i år måtte Microsoft gi tapt i retten. Inntil videre ser det derfor ut til at Lindows får beholde navnet sitt.

Annonse