Windows Media Player

Annonse


EU gransker Media Player

Windows Media PlayerMange EU-land har allerede strenge lover mot såkalt «spyware», der brukeren av et program eller en nett-tjeneste blir overvåket og registrert uten vitende og vilje.

Personvern

Slike funksjoner mistenker EUs databeskyttelsesgruppe finnes i de to multimediaprogrammene fra henholdsvis Microsoft og Real.

Databeskyttelsesgruppa er et organ som har som oppgave å se på muligheten for felles regler på personvern og sikkerhetsområdet innen IT.

Cookie-forbud

Samme organ har tidligere foreslått et generelt forbud mot informasjonskapsler (cookies) og skjulte skript/makroer. Dette ville ramme både annonsebyråer, nettmålingsselskaper og til en viss grad nettbanker.

Annonse


Problemet er imidlertid at det sjelden er hovedprodusenten av musikkspillere som Real og Microsofts Media Player som står for den skjulte overvåkingen.

Tredjepart synderen

Som oftest er det tredjepartsaktører som for eksempel Reals samarbeidspartner Gracenote som står for innsamlingen av data om brukerne.

EUs gruppe ser ingen problemer med spillere som lar brukerne selv bestemme graden av rapportering om hva de laster ned og hører på. Winamp er et eksempel på et program som har fått gruppas godkjent-stempel så langt.

Annonse