tegnefilm

Annonse


Mobilix banket Obelix

tegnefilmForlaget bak den populære tegneserien ville stoppe en tysk nettside i å bruke navnet Mobilix, fordi det kunne føre til forvekslinger. Eieren av siden skylder på sine foreldre.Mobilix er en tysk side som har Unix brukt på mobile apparater som tema.

Eieren Werner Heuser ble truet med krav om erstatning på nærmere to millioner kroner, om han ikke ga opp kampen mot det mektige franske serieforlaget Les Éditions Albert René.

Fikk ikke lese tegneserier

– Navnet er satt sammen av Mobile og Unix. Jeg fikk registrert navnet i fjor som varemerke i fjor, sier Heuser, – Det er vanlig i Linuxverdenen å gi sine prosjekt suffikset -ix. Så vidt jeg vet har alle de mannlige galliske seriefigurene i Asterix navn som ender på-ix. Men jeg er ikke helt sikker, jeg fikk aldri lov til å lese tegneserier i min barndom, og det førte kanskje til at jeg ble hekta på Linux i stedet, spøker Heuser.

Nå har Landretten i München hørt på partene, og denne gangen var det franskmennenes Advokatix, som måtte dra hjem med tapt sak.

Annonse


Gledstoner – men kanskje ikke fra Trubadurix?

Det kan kanskje personene bak disse nettsidene som ender på -ix være glade for. Mange har navn som ligner svært på enkelte av vennene til Asterix.

AIX, Aonix, Applix, Astix, Astrix, Barterix, Cedix, Belix, Connextix, Cyrix, Eurix, Ideefix Webhosting, Idefix Amiga, Joblix, Informix, Kinesix, Masterix, Obelix Cern, Oblix og Olix.
Listen er mye lengre, og finnes på hjemmesiden til Mobilix

Annonse