Hopp til navigasjon Hopp til innhold

24 brant inne i nettkafé

Natt til søndag døde 24 unge mennesker på en internettkafe i Peking. Surferne hadde låst seg inne, i frykt for myndighetene.

Illustrasjon
Kinesiske myndigheter fører streng kontroll med hvem som driver Internettkafeer. Da låses dører og gardinene rulles ned for å omgå byråkratiet.

Lanjisu Cyber Café i universitetsbydelen Haidan hadde bare vært åpen en måned. Brannen brøt ut om lag klokken halv tre natt til søndag. 17 mennesker kom seg ut i live. I følge nyhetsbyrået Xinhua var døra låst og vinduene blokkert.

Stenges

Allerede søndag ga Pekings borgermester Liu Qi ordre til alle byens nettkafeer skulle stenges. Det skal være 2.400 nettkafeer i Peking, men bare 200 har offentlig tillatelse til drift. Av Kinas vel 200.000 nettkafeer er 17.000 stengt bare i år, melder NTB.

Begrenser tilgange

Kinesiske myndigheter forsøker å begrense tilgangen til Internett, og ser med stor skepsis på nettkafeene. Svært få får lisens til drift. Det fører til at mange av kafeene drives ulovlig, og med låste dører og nedrullete gardiner. Det er meldt om minst et lignende tilfelle. I byen Tangshan i Nord-Kina omkom 17 mennesker i en brann i en nettkafe tidligere i år.