IBM TP240 m/mobil

Annonse


Slik ødelegger du PC-en din

IBM TP240 m/mobilDe ti beste dødsårsakene er samlet inn av det britiske forsikringsselskapet Complete Computer Cover, som svært beskjedent beskriver seg selv som Storbritannias ledende forsikringsselskap når det gjelder bærbare maskiner.De har funnet fram til de mest merkelige, og de mest interessante beskrivelsene av hvordan den bærbare maskinen vandret til den evige dvale, der ingen restart var mulig.

Mistet i elv fra bro

Skademeldingen ble fulgt av detaljerte tegninger, som viste hvordan en student fra Yorkshire klarte å miste sin PC fra en bro, og seks meter ned i en elv, etter at studenten hadde fått en dytt i ryggen av en venn.

Mistet vekt på skjerm

En skoleelev meldte at hennes mor hadde mistet en vekt på maskinens skjerm. Det ble et tungt tap.

Hunden laget overledning

En forklaring som allerede har fått legendestatus er påstanden om at hunden spiste passordet. En forhenværende eier av en laptop hevdet at hunden gnaget seg gjennom den strømførende kabelen, og at det førte til at maskinen kortsluttet. Hunden overlevde uten skader.

Annonse


Rygget bilen over PC

Det er ikke alltid like lett å være våken om morgenen. Men det føles kanskje dumt å forklare at man satte ned datamaskinen for å finne fram bilnøkkelen, glemte at man hadde lagt fra seg maskinen, og like godt rygget over den.

De andre kandidatene for gode forklaringer på hvordan en bruker mer eller mindre overlagt klarte å terminere sine elektroniske følgesvenner er følgende:

  • Helte milkshake på tastaturet.
  • La maskinene på biltaket og kjørte.
  • Maskinen falt ned trappa.
  • Vannskadet på hotell i Zambia.
  • Mistet bok på tastaturet.
  • Den falt ut av en minibuss.

    Forsikring dekker – forsikringsselskapene

    Forsikringsselskapet melder at 60 prosent av tapene som meldes er ulykker, resten skyldes tyveri.
    – Det er absolutt en god ide å spesialforsikre maskinene, hevder den britiske nettavisen The Register. Den henviser til bedriftens direktør Linus Birtles. Hans bærbare maskin ble stjålet på en flyplass i Miami, og han fant ut at bedriftsforsikringen ikke gjaldt utenfor kontoret, og hjemmeforsikringen ikke gjaldt om maskinen på noen som helst måte ble brukt til bedriftsformål.

    Annonse