Overvåking

Annonse


Overvåkingsbilder fritt vilt

OvervåkingDen britiske satelittentusiasten John Locker gjorde i fjor en pussig oppdagelse: hjemme fra stua si kunne han sitte å følge med live bilder fra amerikanske spionfly på oppdrag over Balkan, enten de overvåket landsbyer på jakt etter smuglere, jaktet på spesifike militærinstallasjoner, eller forfulgte andre mål.

Til tross for at det amerikanske militære benekter at klassifisert informasjon lekkes på denne måten, melder BBC News at de oppsnappete bildene inneholder sensitiv informasjon, slik som overvåkingsflyenes navn, posisjon, høyde, og retning.

Ifølge BBC har Locker korrespondert med det amerikanske Forsvaret om dette siden han oppdaget sikkerhetshullet i November, men bestemte seg nå for å gå til media.

Har 11. september skylden?

Nøyaktig hvorfor overvåkingsbildene ikke er tilstrekkelig kryptert (eller kryptert overhode), er foreløpig bare spekulasjoner, siden det ikke offisielt innrømmes at Forsvaret har et problem. Men analytikere antyder at siden videostrømmene ble oppdaget i ubeskyttet form den 11. november, kan det ha sammenheng med den da eskalerende terrorist-jakten i Afghanistan, som overtok mye av den tilgjengelige krypterte overføringskapasiteten.

Annonse