Hjerne - minne

Annonse


Mobilen får 10 GB hukommelse

Hjerne - minneBlir det plass til et par spillefilmer på en brikke som tar like mye plass som en sukkerbit? Stadig nye lagringsmedier forsøker å konkurrere ut harddisken, og »flash»-minne. Flere selskap forsker på ny teknologi, som kan gi dagens mobiltelefoner og PDA’er helt nye bruksmuligheter. Forbrukerelektronikken kan trolig også krympes kraftig. Påstanden er at flere spillefilmer kan lagres på en brikke av en sukkerbits størrelse.

Liten og billig

Millipede er et forskningsprosjekt som IBM nå begynner å fortelle om. Selskapet hevder at brikken som brukes nytter teknologi som allerede er i bruk. Det betyr at en ny minnebrikke snart kan komme på markedet, og at det nye formatet blir relativt billig, melder nettavisen News.com.

IBM hevder de kan få plass til 25 millioner sider med tekst – på et område like lite som et frimerke.

Het brikke

Brikken inneholder mer enn tusen ørsmå nåler, som kan lese og skrive til en film. Nålene får en varme på 400 grader når de skriver. Til tross for temperaturen skal brikkene være stabile.

Annonse


Brikken kan produseres ved hjelp av dagens teknologi, melder nettavisen News.com. Det betyr igjen at ferdige produkter kan komme på markedet sent i 2005, ifølge IBMs forskere.

Andre selskap har konkurrerende prosjekt. Blant annet tester Hitachi en brikke med tilsvarende »nåler», men uten oppvarming.
Prosessorprodusenten Intel arbeider med tre forskjellige alternativ for å erstatte dagens harddisker og minnekort.

Annonse