Hopp til navigasjon Hopp til innhold

CUBE-TEST: NGC Monitor

Ut på bilferie, men vil helst være hjemme med Gamecube istedet? Med NGC Monitor kan du kose deg med spillkonsollen enten du er i baksetet eller på hytta…

Gamecube er en hendig liten boks, ingen tvil om det, og desidert mer bærbar enn både Playstation 2 og Xbox. NGC Monitor fra Team5 Accessories kompletterer pakken, og eliminerer behovet for TV.

NGC Monitor er en 5-tommers LCD-skjerm med stereo-høyttalere, som rett og slettes hektes på Gamecube-konsollen, uten verken skruing eller innviklete tilkoblinger. Skjermen har et bøyelig ledd, og kan klappes sammen slik at Gamecube fremdeles tar relativt liten plass i hylla.

Når du spiller, kan du velge å ha LCD-skjermen påskrudd, eller du kan fremdeles sende lyd- og bildesignaler videre til et TV-apparat gjennom AV-pluggen på baksiden av skjermen.

Skjermen er også utstyrt med RCA-innganger, slik at du kan koble på en ekstern lyd/bilde-kilde. Dette betyr med andre ord at du også kan bruke LCD-skjermen til å se på filmer fra videokamera, VCR, eller for eksempel en DVD-spiller.

NGC Monitor trenger ingen egen strømforsyning så lenge den er koblet til Gamecube, og derfor kan man for eksempel spille i bilen ved hjelp av en biladapter.

Fungerer, men ikke overbevisende

Bildet er slettes ikke av ypperste rang, spesielt på grunn av en mild dose fargeblødning, og det er slettes ikke så lett å finne balansen mellom metning og lysnivå. Men oppdateringshastigheten er god nok, og samtlige spill vi testet var fullstendig spillbare.

Dessverre fremtoner skjermen seg som ganske skrøpelig konstruert. Vår testversjon ble fort slitt i plastikken og lealøs i bøyeleddet, og særlig lekkert av utseende er dette produktet desidert ikke.

Dessuten er skjermen i minste laget. Særlig når det viser seg at selv ikke det allerede beskjedne skjermområdet blir utnyttet fullt ut, fordi det ikke lar seg gjøre å sentrere eller på andre måter justere dimensjonene til bildet.

For Gamecube-avhengige som ikke kan være foruten når de reiser, er muligens NGC Monitor verdt prislappen. Ellers er dette mer «kjekt å ha» enn noen nødvendighet…

Stikkord: gamecube_test, spilltester, testprodukt