Annonse


SPILLTEST: Hotel Giant

Således kunne Hotel Giant like godt hatt navnet «Sim Hotel», som burde gi mange et ganske så beskrivende inntrykk av hva slags spill dette egentlig er.

Poenget er, ikke overraskende, å gjøre det stort innen hotellnæring. Du må designe dine gjestehus til minste detalj, velge dine ansatte med omhu, og sørge for at kundene får det de ønsker seg. Og midt oppi alt dette er det selvfølgelig viktig å tjene penger.

Familiært

Grafikken og animasjonene i Hotel Gianter så lik The Sims at det nesten er bekymringsverdig – men, naturligvis, i The Sims fungerer det jo utmerket, så hvorfor ikke her også?

Hotel Giant gjør det riktignok med en vri: i stedet for å begrense seg til diverse zoome-nivåer og fire forhåndsdefinerte vinkler, er all grafikk i hotellsimulatoren gjort fullstendig i 3D, slik at du kan bevege helt fritt på kameraet. Særlig festlig er dette når du lar kameraet følge rett over skulderen på en av gjestene dine, slik at du f.eks kan følge Frk. Johnson på kloss hold rundt omkring i bygget, enten hun spiser, sover, trener, spiller biljard, føner håret eller dusjer.

Annonse



(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Kunden har alltid rett..

Foruten den perverse underholdningsverdien (BigBrother) det har å til enhver tid å kunne følge med på hva dine gjester foretar seg, er det samtidig viktig å spørre dem om hvor tilfredse de er med oppholdet sitt – gjestene dine er naturlig nok også en av de viktigste informasjonskildene du har for å finne ut hva som er bra og hva som mangler i hotellene dine.

Mangler det noe, må du bygge. Og på samme måte som i The Sims, er det nettopp her mye av spillgleden er å finne: Hotel Giant har nemlig over 600 gjenstander, rom, møbler, og dilldall av ymse slag du kan utstyre hotellet ditt med, og her er det simpelthen bare å la fantasien løpe løpsk – vil du ha en innendørs spillehall, eller kanskje boblebad og storskjerm-TV de største suitene?

En slitsom bransje

Mens bygge- og designgleden absolutt har sine lyspunkter, kan selve driften av hotellene være litt mer nitidig og strevsom. Ikke først og fremst fordi det er så fryktelig realistisk, men fordi spillet lider av et unødvendig innviklet meny- og navigeringssystem, og det faktum at det lett blir vanskelig å ha oversikten på nøyaktig hva det er som til enhver tid må gjøres.

Alt i alt er Hotel Giant et gjennomført og relativt «dypt» spill, og med over 20 forskjellige typer hoteller – fra små vertshus til tolvstjerners megahoteller – og like mange eksotiske byer å bygge de i, er det gode muligheter for å bruke atskillige timer på dette spillet.

Skjønt, faren er stor for at den daglige driften av hotellene ikke fremstår som like moro og interessant som det å faktisk designe og bygge dem…Men på den annen side, av tilgjengelige hotellsimulatorer på markedet er dette desidert den beste 😉

Annonse