SMS vignett

Annonse


Billigere SMS med Java

SMS vignettDen tyske tjenesteutvikleren Brodos har lansert en Java-basert tjeneste, som gjør det mulig å sende billigere tekstmeldinger.

Tjenesten krever at du er registrert kunde hos Brodos, og baserer seg på forhåndsinnbetaling for bruk av tjenesten – men gevinsten er en prisreduksjon på omlag 60 prosent i forhold til å sende vanlige SMS-meldinger.

Brukeropplevelsen identisk

Siden telefonen er alltid påkoblet nettet via GPRS, tar det ikke lengre tid å sende en melding via Java enn det gjør på «gamlemåten»

Ved å tilby sine kunder spesialpakker hvor javaSMS er bygd inni menysystemet til Nokia 6310i, lover Brodos at brukeropplevelsen vil bli så og si identisk med det å sende vanlige SMS-meldinger.

Annonse


Nokia kan bekrefte at de har mange samarbeid om Java-applikasjoner på gang, men selskapet ønsker verken å kommentere eventuelle avtaler med Brodos, eller kommende tjenester for det norske markdet.

Ukjent for Telenor

Telenor sier de ikke kjenner til at noen slike tjenester skal dukke opp med det første i Norge, selv om de definitivt erkjenner store muligheter i Java-applikasjoner på mobiltelefonen.

– Jeg har ikke vært borti akkurat denne typen tjeneste før. Det første jeg tenker på er sikkerheten, potensiell risiko for misbruk. Særlig når det gjelder fakturering, men også eventuelt mulighet for manipulering av avsender og nummer, sier pressetalsmann Esben Tuman Johnsen i Telenor Mobil til ITavisen.no.

– Java-applikasjon på mobil er veldig spennende, og jeg tror vi kommer til å se masse av det fremover. Denne teknologien åpner for at antall tjenester kan øke veldig, sier Johnsen.

Annonse