Speed limit

Annonse


Turbo-knapp til nettleseren

Speed limitTelenor vurderer nå forskjellige betalingsmodeller for sitt ADSL-tilbud. Volumtaksering av forbrukt mengde har så langt vært antydet, og selskapet håper å kunne komme med de nye prisene og modellene i sommer eller utover høsten.Det kan komme før sommeren eller om et år, forteller Telenor Networks

Båndbredde on demand

Ett av alternativene som er aktuelle er en ny løsning hvor ADSL-kundene med et tastetrykk i nettleseren kan bestille og få levert høyere overføringskapasitet på sekunder.

Siemens demonstrerte i forrige uke en slik løsning i München, blant annet med en Opera-nettleser utstyrt med turboknapp, samt med bestillingsknapp på operatørens nettside.

– Ja, vi er i samtaler med Telenor om dette, bekrefter Helmut Haindl hos IP networks Integration til Ukeavisen Telecom.

Annonse


Telenor går ikke for reklame

Løsningen kan både bety at kunden betaler for høyere båndbredde når han eller hun trenger det, eller at båndbredden finansieres ved reklame på skjermen. Telenor vurderer nå betalingsmodellen.

– Det stemmer at vi ser på dette. Denne varianten kommer nok. Vi har et samarbeid med Siemens på dette, bekrefter Arne Quist Christensen, divisjonsdirektør i Telenor Networks. Reklame-modellen skal ikke være aktuell.

– Men om det kommer til sommeren eller til neste år kan jeg ikke si. Det er flere ting som må på plass før dette lanseres, forteller Christensen.

– Dette går greit

Løsningen er basert på utviklingsarbeid hos Junisphere, og Christensen forteller at Telenors systemer uten problemer vil kunne tilpasses en slik løsning. Men det vil ta tid.

– Når kunden trykker på knappen, vil det bli laget en endringsordre som kommer inn i våre systemer og fører til de nødvendige endringer i IT-systemer og nettkomponenter som en vanlig ADSL-ordre. Der er det i prinsippet ingen forskjell, sier Christensen, og forteller at utfordringen er å tilpasse løsningen til 10-15 av Telenor Networks mange systemer. Det er krevende, men ikke noe problem, forteller han.

– Det blir som å sette over telefonen med stjerne-kommandoer. Det er det samme prinsippet, forteller Christensen.

(telecom.no)

Annonse