Våpen, AK-47

Annonse


– Åpen kildekode utvikler terrorisme

Våpen, AK-47I en pressemelding fra forskerne i den amerikanske “tenke-tanken” Alexis de Tocqueville Institution, så heter det at de snart vil offentliggjøre en “studie”, som vil vise hvordan utbredt bruk av åpen kildekode, vil gjøre det lettere for internasjonale terrorister å gjennomføre sine mål.

Sikkerhetshull

– Terrorister som ønsker å hacke, eller forstyrre virksomheten til USA-s datanettverk, vil finne dette lettere dersom USAs myndigheter skifter til program som er utviklet med åpen kildekode, heter det i pressemeldingen.

– Vi går ut fra at argumentasjonen går omtrent slik: Programvare fra Microsoft er tryggere fordi selskapet omhyggelig skjuler sine sikkerhetsflopper, slik at ondsinnete terrorister aldri vil finne disse på egen hånd. Men dersom det brukes åpen kildekode, så vil det være mulig å granske den, og finne nye svakheter, som kan bringe kristendommen på knærne, heter det i den britiske nettavisen TheRegister.

Utdanning styrker demokratiet

Nettavisen kommenterer at avisas lesere igjen hevder at gruppen får penger blant annet fra Microsoft.

Annonse


– Det kan forklare hvorfor en gruppe, som hevder at de er dedikert til å “gjøre demokratiet perfekt”, uten å rødme, kan anbefale MCSE – Microsofts programvare – som en kvalifikasjon for å delta i et demokrati som er økonomisk overlegent en universitetseksamen, er en annen av avisas kommentarer.

“Studien” offentliggjøres neste uke.

Annonse