TV-bank

Annonse


Bredbåndskunder hacker betal-TV

TV-bankI følge News.com kan TV-selskapene stoppe tyveriene ved å installere et filter. Men det gjelder for kunder som bare abonnerer på Internett, og ikke på fjernsyn. En hacker kan få analog tilgang til fjernsynsnettet ved å splitte signalene. Men ofte er et slikt filter ikke installert.

Kabeloperatørene hevder at uautorisert tilgang til fjernsyns- og nettsignaler koster selskapene nesten 50 milliarder kroner i året.

Billige bokser

I USA klager kabeloperatørene på at signalene hackes, og at kunder får tilgang til kanaler uten å betale for det. Over linjene går både analoge signaler til TV-kanalene, og signaler for høyhastighets tilkobling til Internett.

Bokser som kan dekode signalene selges på auksjonstjenesten eBay for en pris fra litt over 600 kroner.

Annonse


Samlet signal

– Jeg får bare basisprogrammene på TV, jeg abonnerer ikke, de kommer bare sammen med modemsignalet, sier en hacker som kaller seg Noah til News.com. Etternavnet ønsker han ikke at skal bli brukt.
– Alle kabeltjenesten kommer gjennom samme linje, operatørene kan ikke kutte ut fjernsynssignalene, og bare gi deg Internett, sier Noah.

Lett identifikasjon

Problemet har eksistert siden 70-tallet, hevder nyhetstjenesten. Men det har blitt større for kabeloperatørene etter hvert som bredbånd er blitt mer vanlig.

– Det er få som bare abonnerer på Internett over bredbånd, og ikke på fjernsynssignaler. Det gjør det enkelt å identifisere mulige overtredere, kommenterer advokaten Steve Effros i Effros Communications.
Men hackerne kontrer med å si at om det var så lett, hvorfor gjør kabeloperatørene så lite for å stoppe den uautoriserte tilgangen?

Annonse