KPNQuest

Annonse


AT&T kan kjøpe KPNQwest

KPNQuestBlant KPNQwests kunder er blant andre SOL, VG, DN, NRK og ITavisen.no. Da det ble kjent at selskapet gikk mot slutten, begynte de fleste av kundene å ta forholdsregler for å gardere seg mot stopp.

Selv sier KPNQwest på sin nettside:

KPNQwest har mottatt henvendelse fra flere aktører som er interessert i å overta den norske virksomheten. Dette gir oss grunn til å tro at virksomheten kan bli videreført i en eller annen form uten avbrudd for våre kunder.

Amerikansk håp

Om ikke dette virker beroligende, kan det fortsatt være håp for de kundene som fortsatt lar KPNQwest drifte webservere og levere båndbredde for selger.

Annonse


Like etter at KPNQwest måtte melde seg konkurs, meddelte selskapet at den amerikanske telegiganten AT&T er den mest sannsynlige kjøperen for det skadeskutte selskapet.

Midt i den tragiske konkursen til bredbåndsleverandøren KPNQwest, opplyser talsmann Koen van Sijl at det er lyspunkt for konkursboet og dets kunder.

Flere mulige kjøpere

– Det fins flere mulige kjøpere, men AT&T er den mest sannsynlige, fortalte van Zijl til Reuters. AT&T har nå et team som foretar en due dilligence-prosess for å kartlegge verdiene i selskapet

Dette gir håp for store kreditorer, som for eksempel Alcatel. Den franske infrastruktur-produsenten skal ifølge franske Les Echos kunne stå i fare for å tape hele 100 millioner euro på konkursen.

KPNQwest-konkursen kan imidlertid være til glede for andre, tyngede bredbåndsleverandører. Britiske Colt Telecom og Cable & Wireless opplevde kursstigning etter at konkursen ble kjent fredag, siden fallet til KPNQwest betyr mindre konkurranse for dem.

Annonse