Hopp til navigasjon Hopp til innhold

AMD kutter prisene

Det går sjelden lang tid etter at Intel reduserer prisene før AMD følger etter. Så også denne gangen.

AMD Athlon XP
I kjølvannet av Intels sjenerøse priskutt tidligere i uken, har AMD annonsert en rekke priskutt på egne produkter.

-Vi kommer til å gjøre det vi må for å holde oss konkurransedyktige, sier talsmenn for AMD.
AMD har de siste 18 månedene tilkjempet seg stadig flere markedsandeler, og resultater fra første kvartal viser at de nå har 18,2 % av markedet. Samtidig advarer analytikere mot at AMD med dette priskappløpet må belage seg på å overleve på små marginer det kommende året, skriver CNet News.

Hva kuttes?

Også AMD kutter mest i segmentet for bærbare maskiner, men det er gode kutt på alle områder. Athlon XP 2100+ kuttes med 32 %, Athlon XP 2000+ går ned 31 %, mens Athlon XP 1900+ reduseres med 22 %. Resten av desktop-prosessorene får bare mindre prisreduksjoner.

Laptop-brikkene blir kuttet noe mer. Her får Mobile Athlon XP 1700+ en reduksjon på hele 52 %. Mobile Athlon XP 1600+ blir redusert med 49 %, Mobile Athlon XP 1500+ går ned 30 %. Ellers går Mobile Athlon 4 1,1 GHz ned med 29 %, resten av prosessorene får lavere kutt.

AMD kutter også prisene på sine server-prosessorer med mellom 25 % og 12 %.

Taktikk

Det ventes at Intel, som fortsatt dominerer markedet på prosessorene med høyest ytelse og høyest fortjeneste, skal fortsette å presse prisene på områdene hvor AMD konkurrerer. Intel har vist at de klarer å gå med overskudd selv om prisene presses. AMD stiller svakere her, og de balanserer på en tynn linje mellom fortjeneste og tap.

En ting som er sikkert, er at begge selskapene har mye nytt og spennende på gang. Mot slutten av året vil vi kanskje kunne vente å se at 3 GHz- grensen blir nådd. Og AMD skal omsider slippe sin etterlengtede Hammer-prosessor.