Hopp til navigasjon Hopp til innhold

De 20 beste fra E3 2002

E3 2002: Årets E3-messe i Los Angeles er over. Her er spillene som gjorde mest inntrykk.

E3 2002 logo
Electronic Entertainment Expo 2002 i Los Angeles var et mekka for spillfrelste av alle slag. Mens fjorårets messe i store trekk var dominert av lanseringen av Xbox og Gamecube-konsollene, satte årets E3 fokus tilbake på spillene selv – og stol på oss når vi sier at det var mange kommende godbiter å sikle over på messegulvet.

Nå må det innrømmes først som sist at ITavisens spillredaksjon på ingen måte fikk sett alle de nærmere tusen titlene som ble vist på messen, men vi drister oss likevel til å presentere listen (alfabetisk) over de 20 som vi ser mest frem til .

Battlefield 1942 (PC, Xbox)

Massiv førstepersons multiplayer-action fra Electronic Arts, med andre verdenskrig som bakgrunn. Det som virkelig gjør Battlefield til en potensiell vinner er en tilsynelatende sømløs integrering av over 30 kjøretøyer – inkludert propellfly – blandet med intens nærkamp på slagmarken.

SE VIDEO av Battlefields 1942

Fremtiden ser lys ut for oss spillfrelste…

Blinx: The Time Sweeper (Xbox)

Foruten å se ut som et fabelaktig og fornøyelig action-eventyr til Xbox, gjør Blinx et mer langvarig inntrykk ved å pionere helt nye spillkonsepter: du har nemlig muligheten til å styre tidsforløpet mens du spiller, som på en kassettspiller, med opptak, spoling, og andre fiffige triks.

SE SKJERMBILDER av Blinx: The Time Sweeper

Brute Force (Xbox)

Her er det taktisk lagbasert futurustisk krigføring som gjelder, laminert i en imponerende grafisk innpakning. Så hva betyr det? Mye skyting, sniking, og mer skyting. Vi glær oss.

SE VIDEO av Brute Force

Command & Conquer: Generals (PC)

Westwood Studios spinner videre på sin vannvittig populære C&C-serie, og det er vi takknemmelige for. Generals er, ikke overraskende, et militært sanntids strategispill, men denne gang er grafikken hundre prosent 3D – og lekkert gjort, er det også.

SE SKJERMBILDER fra C&C: Generals

Doom III (PC)

Id Software stilte opp med det som utvilsomt vil gå ned i minneboken som årets E3-spill, nemlig Doom III. Spillet er enda langt fra lansering, men overgår allerede alt vi tidligere trodde vi visste om grafikk, stemning og atmosfære.

LES MER om Doom III

Deus Ex 2 (PC)

Ja, vi hadde veldig sansen for Deus Ex, og var millimeter fra å kåre det til Årets Spill i 2000. Derfor er vi naturlig nok ikke så rent lite spente på oppfølgeren, hvor vi blir lovet mer snikende action, nanoteknologi, og en intrikat og paranoid historie.

SE VIDEO av Deus Ex 2.

Lord of The Rings: The Two Towers (PS2)

LOTR: The Two Towers ser uforskammet lekkert ut, og skilter med action av et imponerende høyt tempo og kaliber. Sverd og sauseri, hånd i hånd – vi tror nok dette desidert er blant de sterkere av de mange LOTR-spillene vi har i vente.

SE VIDEO av The Two Towers

Magic: The Gathering online (PC)

Kanskje ikke noe for de helt store massene, men Magic-spillere vil vite å sette pris på denne mildt sagt imponerende konverteringen fra kortspill til et alt-inkluderende nettspill. Det flotte er at så og si samtlige regler, kort, og spillmekanismer fra det fysiske kortspillet er bevart i Magic Online.

LES MER om Magic Online

Midtown Madness 3 (Xbox)

Microsoft har valgt å la tredje installasjon i sin populære bilspill-serie være eksklusiv for Xbox.. Forvent over 30 frekke biler, detaljerte modeller av Paris og Washington D.C., og muligheter for online-spilling via Xbox LIVE.

SE VIDEO av Midtown Madness 3

Project Ego (Xbox)

Siste prosjekt fra den legendariske spillutvikleren Peter Molyneux, kjent for geniale slagere som Populous og Black & White. Denne gang er det snakk om et rollespill, hvor dine handlinger og beslutninger virkelig får reell innvirkning på hvordan spillfiguren utvikler seg.

SE SKERMBILDER av Project Ego

Resident Evil 0 (Gamecube)

Resident Evil vil fra nå av komme ut eksklusivt for Nintendo. Selv om det første Gamecube-spillet i den populære serien bare nettopp har blitt lansert, så er arbeidet allerede i full gang med oppfølgeren (eller »forfølgeren») Resident Evil 0. Og ut ifra det vi hittil har sett av dette nye zombie-marerittet, kan vi vente oss mye blod og gørr i ny, ultrarealistisk grafisk innpakning.

SE VIDEO av Resident Evil 0

SOCOM: U.S. Navy Seals (PS2)

SOCOM blir et av de første spillene til å benytte seg fullt ut av Playstation 2s online muligheter, og sender spillerne ut i kamp med eller mot hverandre i et militært FPS skytespill.

SE VIDEO av SOCOM: U.S. Navy Seals

SimCity 4 (PC)

Strategifans har virkelig noe å se frem til i Maxis’ fjerde spill i SimCity-serien. Fet grafikk, større byer, nye katastrofer, og en totalt sett mer personlig og intim bysimulator bør nok kunne lokke til seg både nye spillere såvel som rutinerte SimCity-veteraner.

LES MER om SimCity 4

Star Wars: Bounty Hunter (Gamecube, PS2)

Du er Jango Fett, notorisk intergalaktisk dusørjeger, og den genetiske originalen til imperiets Clone Troopers, klar for å sanke inne universets avskum og selge de videre til høystbydende. Full tank på jetpacken!

LES MER om Bounty Hunter

Star Wars Galaxies (PC, Xbox, PS2)

Dette ser ut til å bli et av de største og mest ambisøse online rollespillene noensinne. At det hele foregår i en galaxy far, far away gjør selvfølgelig heller ikke det hele mindre attraktivt…

LES MER om Star Wars Galaxies

Super Mario Sunshine (Gamecube)

Alles favoritt-rørlegger er tilbake, i det som ser ut til å kunne bli en definitivt bestselger. Vi har fått spillet demonstrert av Maris far, Shigeru Miyamoto selv, som har lagt en hel drøss med spennende godbiter inn i Mario Sunshine. Denne vil nok ingen Gamecube-eier være foruten!

SE VIDEO av Super Mario Sunshine

The Getaway (PS2)

Det var gøy i GTA3, og det ser minst like festlig ut i The Getaway: slå deg løs i Londons underverden. Fet grafikk, og salig blanding av bilkjøring og skyte-action gjør dette til et av årets viktigste PS2-titler.

LES MER om The Getaway

Unreal 2 (PC)

Definitivt noe PC-spillere har siklet etter i lange stunder. I høst kommer Unreal 2, med en helt ny 3D-motor, og mildt sagt imponerende grafikk.

SE SKJERMBILDER fra Unreal 2

Unreal Tournament 2003 (PC)

….og for alle de som vil ta Unreal 2-miljøet online, tilbyr Unreal Tournament 2003 det ultimate innen nettspilling. Vi har sett det, vi har spilt det, og vi gleder oss til å gjøre det igjen.

SE SKJERMBILDER fra Unreal Tournament 2003

World of Warcraft (PC)

Nok et E3 er over uten at Warcraft III har havnet i butikkhyllene, og det er derfor godt å se at utviklerne i Blizzard har begynt å fokusere på nye prosjekter. WoW ser ut til å kunne bli et veldig spillbart og omfangsrikt nettbasert rollespill, selv om konkurransen på denne fronten etter hvert ser ut til å bli ganske knallhard…

SE VIDEO av World of Warcraft

Stikkord: spilltester