Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mens vi venter på Bluetooth

Microsoft har lenge lovet at Windows XP skal få innebygd støtte for Bluetooth, men oppdateringen lar stadig vente på seg.

Innholdet av Service Pack 1 for Windows XP ble offentliggjort denne uken. Men i den finner vi fortsatt ingen støtte for Bluetooth-standarden fra Microsofts side.

Ved WinHEC messen tidligere i vår uttalte Bill Gates at en oppgradering tidligst ville komme til høsten.

Henger etter

Apple har heller ikke kommet med egen Bluetooth-støtte, men de støtter allikevel standarden gjennom tredjeparts programvare og egen programvare på beta-nivå.

Microsoft har allerede utviklet et Software Development Kit (SDK) forutviklere som ønsker å lage Bluetooth-applikasjoner for Windows XP. Men de har enda ikke gitt ut SDK-en under påskudd av at det ikke finnes nok enheter for tilstrekkelig testing.
-Vi tar oss ogd tid og gjør jobben grundig, sier en talsmann for Microsoft til ZDNet UK News.

Full gass

Samtidig som Microsoft velger å se bort fra Bluetooth, utvikler andre produkter med støtte som aldri før. Mobiltelefoner, PDA-er, skrivere, skannere, tastatur og mus er blant de produktene som nå er i ferd med å få bred støtte for Bluetooth.

Samtidig som Microsoft er den eneste som setter på bremsene, estimerer analytikere at dagens 100 millioner Bluetooth PAN (personal area networks) de neste tre årene vil øke til 900 millioner.