Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Magic inntar nettet

E3 2002: Vi slår av en prat med Richard Garfield, som endelig får drømmen om en verdig nettversjon av sitt fantasy-kortspill realisert.

Richard Garfield - Magic
Magic: The Gathering, det populære kortspillet der spillerne skal ta knekken på hverandre ved hjelp av magi og fremmaning av alskens bisarre skapninger og kreaturer, lanseres som nettspill om kun kort tid.

Det vil si, uoffisielle nettversjoner av spillet har eksister en stund allerede, men dette blir det offisielle spillet, utgitt av selskapet Wizards of The Coast, og oversett av Richard Garfield, mannen som oppfant Magic: The Gathering fra starten av.

– Den elektroniske versjonen av spillet har blitt akkurat slik vi håpet, og har blitt så kul at jeg er sikker på at Magic-fans vil bli fornøyde, sier Richard Garfield til ITavisen.no.

Magien opprettholdes på nett

Magic Online er så og si som en eksakt replika av det fysiske kortspillet å regne, og det legges opp til et intrikat og storslått online-samfunn av spillere, med mulighet for både vennskapelige kamper og offisielle turneringer med store premier.

– Det er veldig tøft: spillere som har kommet opp i gradene får figurene sine prydet med kroner, tiara, eller andre statussymboler, forklarer Garfield ivrig, idet en løve iført halsbånd med pigger setter seg ned ved et spillbord på skjermen.

Programvaren til spillet inneholder detaljerte funksjoner for å sortere og katalogisere kortene sine, og å sette sammen «decks», altså kortstokker å spille med.

Man kjøper «starter kits» og «booster packs» online, på samme måte som man ville gjort i butikken, til samme pris. Derfor vil man kunne bruke Magic Online-programvaren også til å holde styr på sine fysiske kort.


Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Online møter «virkeligheten»

Faktisk utviskes grensen mellom virtuelle og fysiske kort, ved at man kan velge å få sine elektroniske decks konvertert til virkelige kort som du kan få tilsendt.

– Har du for eksempel en komplett Judgement-deck på nettet, så kan vi sende deg kortene fysisk i posten, sier Garfield.

I skrivende stund er spillet godt inne i betatestingen, og det ferdige Magic Online er bare uker unna lansering. Når det vil være anledning til å delta i turneringer utenfor USA, er foreløpig uvisst.

For mer informasjon om Magic Online, se wizards.com.

Annonse
Stikkord: spilltester