Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Intel halverer prisene

Trass i sitt foreløpige forsprang på AMD, velger Intel å redusere prisene på Pentium 4 desktop og laptop prosessorene.

Intel Pentium 4
Med introduksjonen av Pentium 4 2,53 GHz og 533 MHz FSB og minnebuss etablerte Intel for kort tid siden et forsprang på erkerivalen Advanced Micro Devices (les vår test her).

Det er derfor en velkommen overraskelse når Intel velger å redusere prisene på enkelte prosessorer til det halve, spesielt siden det knapt er gått en måned siden sist.

Størst for de minste

Det er ikke de desktop prosessorene som går mest ned i pris. 2,4 GHz prosessoren reduseres med 29 %. 2,26 og 2,2 GHz får 43 % avslag. Resten av brikkene blir satt ned med mellom 12 % og 32 %.

Salget av P4 til bærbare maskiner har ikke gått så bra som Intel hadde håpet. Det er kanskje derfor prisene reduseres mest i dette segmentet. 1,8 GHz P4 Mobile fikk kuttet prisen med 48 %. 1,7 GHz fikk hele 53 % kutt og 1,6 GHz ble 51 % billigere.

Intel har også kommet med marginale kutt på enkelte Pentium III brikker.

Senker prisnivået

De drastiske endringene i prosessorprisene vil selvsagt påvirke PC-prisene. Vi har tidligere skrevet om at produksjonskostnadene på bærbare maskiner økte på grunn av dårlig tilgjengelighet på LCD- og TFT-skjermer.

Denne trenden vil nå snu tvert om, på grunn av prisreduksjoner på andre vesentlige komponenter.

Og AMD svarer?

AMD bekrefter overfor CNet News at de allerede har begynt å sende ut sin 0.13 mikron «Thoroughbred»-prosessor til produsentene.

Vi avventer derfor tilsvarende prisreduksjoner fra AMD i løpet av uken.