Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Samsung SGH-N620

Orkestertelefonen SGH-N620 utmerker seg ved sine polyfoniske (flerstemte) ringetoner. Men også på andre områder er dette en god telefon.

Samsung SGH-N620
SGH-N620 har en oppsiktsvekkende god skjerm, med en oppløsning på hele 128 punkter i bredden. Det gjør at den egner seg godt til spill, SMS og annet som krever god kontrast og tydelig grafikk. Dessuten er det pent å se på, ikke minst når du beveger deg i de animerte ikon-baserte menyene. En kraftig blå bakgrunnsbelysning i både skjerm og tastatur bidrar til å gjøre telefonen elegant, til tross for at den på ngen måte har noe revolusjonerende design.

Er du glad i å skrive tekstmeldinger har Samsung SGH-N620 både T9 og støtte for Nokias bildemeldingsformat Smart Messaging. Telefonen har ordbok (T9) for engelsk, finsk, norsk, dansk og svensk. Å veksle mellom språk, skru av T9 eller velge tall er enkelt, ettersom du har direkte tilgang til en egen meny for den slags plassert under skjermen.

Over skjermen sitter et blinkende lys som viser at telefonen er aktiv. Du kan selv skifte farge på dette lyset fra telefonens meny, og gi ulike funksjoner ulike farger. Ved innkommende samtale vil lampen blinke i ulike farger i takt med musikken. Det er kanskje ikke verdens nyttigste funksjon, men fargen kan også benyttes til å angi hvem det er som ringer, dersom anroper matcher en oppføring i adresseboken din.

Telefonen har også stor telefonbok med plass til 500 oppføringer.

Det er ellers ikke så mange spennende funksjoner i SGH-N620. De flerstemte ringesignalene har vi omtalt i en egen artikkel, og for en del er det kanskje nok til at de vil velge nettopp N620. Men den har ikke Java, IrDA, GPRS eller annen datateknologi utover det innbygde 9,6Kb/sek modemet.

Men om du liker å kontrollere telefonen din med stemmen er SGH-N620 et bra alternativ. Her kan du kontrollere hele 178 menyfunksjoner ved hjelp av stemmen, i tillegg til at du kan lagre talemerke til 20 av de telefonnumrene du ringer oftest.

Telefonens taster er små og glatte, men gir god respons. Under navigasjonstasten sitter en knapp som gir tilgang til Internett ved ett eneste tastetrykk. På vårt testeksemplar var nettleseren satt opp til å koble seg mot en svensk server, men telefonene som kommer på markedet i Norge vil trolig være satt opp mot Telenor Djuice eller NetCom MotHer, avhengig av hvor du kjøper telefonen. Du kan selvsagt endre disse innstillingene selv.

Når du søker på Internet (Wap 1.1) har du 5 linjer disponert for tekst. Dermed ser du ganske mye tekst, til tross for at skjermen er relativt beskjeden i omfang. Antallet bokmerker er begrenset til 5. WAP-leseren er ikke blant de raskeste vi har testet, men plassere seg omtrent midt på treet. Spec:Størrelse: 100x43x19,9 millimeterVekt: 83gStandbytid (oppgitt): 100 timerTaletid (oppgitt): 3 timerGPRS: NeiHSCSD: NeiIrDA: NeiBildemeldinger: Nokia Smart MessagingBluetooth: Nei1900 MHz: NeiPoeng: Pris: 3.890,- uten abb.

 • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
 • Oversikt over de billigste, letteste, beste…

  +
  Polyfoniske ringetoner
  God samtalelyd
  Liten
  Utvendig antenne
  Stiv pris
  Kan ikke lagre egne ord i ordboken

  Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
  Taletid med standardbatteri 2 t 45 min 2 t 58 min 2 t 52 min 6 3 18
  Lyttetid (standby) med standardbatteri 100 t 112 t 106 t 8 4 32
  Vekt med standardbatteri 83 g 83 g   7 5 35
  Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 9 4 36
  Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 9 5 45
  Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 5 6 30
  Størrelse 85 cm3 8 5 40
  Tekniske finesser 7 5 35
  Skjerm 9 5 45
  Tilleggsutstyr 6 5 30
  Veil. pris inkl. moms 3890 kr. 6 4 24
  Infrarød
  nei
   
  Datamuligheter
  ja
   
  GSM 1800 (dual band)
  ja
   
  GSM 1900 (USA)
  nei
   
  Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
  Erfaren
   
  Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
  WAP tekstmengde på skjerm 3 2 6
  WAP display, lesbarhet 1 4 4
  WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 1 1 6 6
  WAP Internt minne 3000 bytes 2 3 6
  WAP Antall bokmerker 5 1 1 1
  WAP Totalinntrykk 4 4 16
  Resultat 409

  Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.

 • Stikkord: Mobil