Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Funcom inn i skyggen

E3 2002: Vi tar en prat med Funcom, og får en nærmere titt på den kommende ekspansjonspakken til Anarchy Online.

Shadowlands logo
Norske Funcom er tilstede på årets E3-messe i Los Angeles, og viser Shadowlands bak lukkede dører – som selvfølgelig åpnes for ITavisen.no.

Vi prøver å henge med mens Funcoms Ragnar Tørnquist og Henning Solberg ivrig forklarer hvordan Shadowlands tilfører selskapets store online rollespill Anarchy Online en helt ny dimensjon.

The dark side…

Shadowlands er en alternativ verden som dukker opp på planeten Rubi-Ka, hvor eventyrlystne spillere kan finne nye utfordringer, og oppdage nye sider ved seg selv.

– Shadowlands eksister på Rubi-Ka og reflekterer den fysiske verden der, men er samtidig «et annen sted» , sier Tørnquist, og forteller hvordan landemerker og landskapsformasjoner fra den vanlige AO-verdenen vil være å kjenne igjen i skyggelandet, i forvridde og merkelige utgaver.

Henning Solberg og Ragnar Tørnquist i Funcom slipper mørke krefter løs i Shadowlands.

Noe av det som skal trekke spillere inn i den nye verdenen, er muligheten for å se hvordan «Shadowlands-versjonen» av seg selv vil se ut. Spillere vil nemlig oppleve at figuren sin forandres til en Shadowbreathe.

– I Shadowlands fremstår Omni-Tek som mer demonisk, og får frem spillernes sorte skyggeside, mens rebellene ser mer engleaktige ut, sier Solberg til ITavisen.no.

– Ja, med denne tilleggspakken blir forskjellen mellom ond og god virkelig mer definert. Folk vil skjønne hvilken vei de har valgt når de går inn i Shadowlands. Å skape en slik distinksjon mellom det lyse og det mørke var intensjonen vår fra starten av, skyuter Tørnquist inn.

Byen i skyene

– Å spille i Shadowlands blir er en mer lineær opplevelse enn på Rubi-Ka forøvrig, med nivåer og «bosser», sier Tørnquist til ITavisen.no.

Og om ikke en skyggeverden med monstre, bosser, og skyggeversjoner av spillerne skulle være nok, klasker Funcom også til med å servere online-anarkister en svevende by de kan boltre seg i: Jobe– Jobe blir på mange måter som Rubi-Kas Hong Kong. Byen er styrt av nanoteknikere, og vi har brukt mye krefter på å strukturere byen på en skikkelig måte, forklarer Tørnquist.


Du trenger Flash Player for å se dem.)

Masse nytt

Med Shadowlands følger mange oppdateringer til Anarchy Online. Grafisk får hele spillverdenen en seriøs oppgradering, men også innen figurutvikling og spillsystem skjer det saker og ting.

– Vi gir mulighetene for spillere og spesialisere seg innen sine yrkesgrupper, og innføre nye ferdigheter. På denne måten gjør vi erfarne spillere mer verdifulle og interessante enn hvis vi bare hadde satt opp det høyest oppnåelige nivået fra 200 til for eksempel 300, sier Solberg.

Mye av utstyret, våpnene og rustningene som spillere kan tilegne seg i Shadowlands vil ikke være tilgjengelig andre steder på planeten, og vil ikke kunne selges eller gis bort til spillere som ikke har vært innom skyggelandet – men alle vil kunne se de nye gjenstanden, og nyte av den oppgraderte grafikken.

Hva gjør Funcom etter AO?

På fjorårets E3-messe presenterte Funcom det som skulle bli selskapets neste storsatsing, nemlig vikingspillet Midgard. Økonomiske problemer og ufortusett mye arbeid på Anarchy Online fikk derimot selskapet til å droppe prosjektet inntil videre, selv om det ikke utelukkes at det kan plukkes opp igjen på et senere tidspunkt.

– Vi har foreløpig lagt Midgard på is, men vil ta en avgjørelse på hvorvidt vi fortsetter dette prosjektet eller ikke innen noen måneder. Funcom kommer uansett til å gjøre noe nytt, vi må bare bestemme oss for hva, sier Tørnquist.

Stikkord: spilltester