Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Outlook-forbud ved universitet

Newham College i Cambridge, England har forbudt all bruk av Outlook og Outlook Express for alle brukere knyttet opp mot deres e-post tjenere.

MS Outlook
Virus i e-post har alltid vært et problem på universitetene. Mange og uerfarne brukere sender og mottar et utall virus hver dag. Men det var den siste tids herjinger fra Klez-virusene som fikk begeret til å flyte over.

Newham College i Cambridge har 700 brukere knyttet til nettverket og e-post tjenerne sine. De siste ukene har ikke IT-konsulentene gjort annen enn å løpe rundt og rydde opp etter virusangrepene.

Satte ned foten

Universitetets e-post tjenere har klart å blokkere 200.000 tilfeller av Klez, men det er dessverre ikke nok.

-Jeg er lei av all ryddingen etter virusene. Så nå har vi startet en utfasing av programmene Outlook og Outlook Express, sier Paul McLaughlin. -De vil om kort tid bli helt forbudte.

Enkelte brukere har klaget og sagt at de ikke kan bruke andre programmer. Men hensynet til sikkerheten må gå foran hensynet til brukerne, mener universitetet.

Eget program

Newnham College har utviklet et eget e-post program som de oppfordrer brukerne til å benytte, men de anbefaler også Netscape til de som vil ha et grensesnitt som likner på Outlook, skriver Geek News.

-Vi er overrasket over at ikke flere har gått til samme tiltak, sier Neil Barrett. Han mener at funksjonene for automatisk kjøring av Java og XML er rene gavepakken til virusmakere.

Microsoft har ingen kommentar til saken.