Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dataforeningen vil ha ungdom

Den Norske Dataforening opplever forgubbing. Nå vil de ha tak i unge IT-mennesker av begge kjønn.

Nettverk
Neste fredag arrangerer foreningen et lukket seminar om foreingens framtid på utestedet Smuget i Oslo. Her skal 64 utvalgte personer sitte i tenkeboksen for til slutt å utforme en ny retning for Norges eldste dataforening.

Konkurranse

Etterhvert har de fått konkurranse. Først fra Per Morten Hoff og IKT Norge, deretter fra NHO-prosjektet Abelia, der den tidligere SV-politikeren Paul Chaffey regjerer.

– Forholdet Abelia og IKT Norge er ikke det beste, dersom man skal tro pressen. Vi satser på å ha et godt forhold til begge to. Ingen er tjent med en situasjon der man konkurrerer om hvem som har størst ego, sier Dataforeningens styreleder Truls Berg til ITavisen.no.

Berg har betydelig sans for First Tuesday, et forum som oppsto i kjølvannet av gründer-boomen innen IT-bransjen på 90-tallet, og som fortsatt lever i beste velgående.

Fanesaker

Dataforeningen er verken en fagforening eller en bedriftsforening. Medlemskapet er personlig, og alle IT-interesserte er velkomne.

– Vi har tre fanesaker: Sikkerhet, kompetanse og synlighet. Med sikkerhet mener vi den økende trusselen mot sårbare datasystemer i alt fra biler til sykehus. Med kompetanse tenker vi først og fremst på forskning og utdanning. Sist, men ikke minst satser vi på å være synlig i media på en helt annen måte enn hittil, sier Truls Berg.

Han understreker også at Dataforeningen både skal være et nettverk der folk med ulik kompetanse kan ha nytte og glede av hverandre, båe faglig og sosialt.