Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Digitalforbud på Quart

Atombomber, ukjente bakterier og digitalkameraer har ikke noe på Quart-festivalen å gjøre. Det kommer klart frem av informasjonen på Quart-festivalens hjemmesider.

Quartfestivalens pressesjef, Pål Hetland, sier det ikke er arrangørene som ønsker å være vanskelige, men hevder forbudet er en konsekvens av krav fra artistene. – Artistene stiller strenge krav og tillater normalt bare fotografering under de tre første låtene, og da uten at det brukes blits, sier Hetland.

«Teknologisk grenseland»

Forbudet gjelder imidlertid ikke tradisjonelle filmbaserte pocketkameraer. – Hva er det som er så mye verre med ett digitalt pocketkamera enn et som bruker vanlig film?

-Disse reglene har antakelig vært uendret siden de ble skrevet i 1995, og det er klart at vi her befinner oss i et teknologisk grenseland. Enkelte digitalkameraer har god zoom og kan ta bra bilder av artistene på lang avstand. Vi har 70-80 vakter som skal sørge for at reglene overholdes. Vi kan ikke holde kurs for å lære dem om alle typer digitalkameraer. Da er det enklere å si at digitalkamera er forbudt, sier Hetland til ITavisen.no.

Slår ned på fotografer

– Men du kan ta gode bilder med et pocketkamera også?

– Artistene godtar pocketkamera og da er det greit for oss også. Men vi har sett bodyguards som baner seg vei gjennom folkemengden for å slå ned på fotografering med andre typer kameraer.

– Skaff deg fotopass!

Hetland kan imidlertid opplyse at det finnes andre måter å få tatt bildene på. – Har man virkelig behov for å ta bilder kan man henvende seg til oss og be om fotopass. Vi vil ikke være vanskelige med akkrediteringen, sier Hetland.

Også ved Roskildefestivalen er det begrensninger på fotografering. Her er det forbud mot lyd, film og videoutstyr, mens du kan fotografere fritt så lenge du ikke bruker blits foran scenen.